Eerder dit jaar vroegen wij u wat er verbeterd kon worden aan kinderboerderij De Kraal. De reacties zijn gebruikt voor de plannen waarvan de uitvoering inmiddels in volle gang is. Misschien heeft u het zelfs al gezien: rondom de kinderboerderij wordt hard gewerkt. Naar verwachting kunnen de kinderen in de lente van 2014 volop spelen en leren in een natuurlijke omgeving.

Van kinderboerderij naar stadsboerderij

Het is de bedoeling dat de stadsboerderij dé centrale plek wordt in het Kralingse Bos. Al spelend de natuur ontdekken? Dat kan! Rondom en voor een deel op het terrein van de stadsboerderij komt een natuurspeeltuin, denk hierbij aan een speelplek zoals de Speeldernis (Roel Langerakweg, Rotterdam). Dat gebeurt door de huidige kleurige speeltoestellen te vervangen voor natuurlijke speelelementen en meer ruimte te geven voor contact met de dieren. Daarnaast zorgen avontuurlijke looppaadjes en klim- en klauterobjecten voor kinderen én dieren voor een uitdagende speelplek.

Spelen in het hele bos
Voor de oudere kinderen komt er een ontdekpad naast de kinderboerderij, waar zij de kleinste kruipende en vliegende bewoners van het bos kunnen spotten en takken en bladeren kunnen verzamelen. Naast De Kraal komt een speelheuvel waar de kids nog meer avontuurlijke dingen kunnen beleven. Er zijn in het bos nog meer speelvoorzieningen, zoals het Oerbot en het Hunnebed. Kinderen kunnen straks met hun ouders via een trekpont of een andere oeververbinding over het water naar de andere kant van het Kralingse Bos.

kleine ontdekkers in de natuur

Dammetjes bouwen
Met de Kralingse Plas in de achtertuin krijgt water ook een belangrijke rol bij de vernieuwde kinderboerderij. Een van de weides wordt een waterspeelplaats waar de echte avonturier met takken uit het bos dammetjes kan bouwen. Op dit moment wordt nog gekeken om de aanleg uit te laten voeren door Stadsbeheer in samenwerking met de Vrijwilligersgroep Kralingse Bos. Zo worden ook de samenwerkingspartners betrokken. Verantwoordelijk bestuurders Wim van Heemst en Jock Geselschap zijn blij met de transformatie van kinderboerderij naar stadsboerderij. Het maakt spelen, recreëren en leren in het Kralingse Bos nog interessanter. De jeugd kan straks samen met hun ouders op vele manieren genieten van dit veelzijdige bos.

Foto: Kleine ontdekkers in de natuur (foto: Eric Fecken)

KLIK HIER voor het laatste nieuws van de Deelgemeente of DOWNLOAD de PDF met al het nieuws.

Deelgemeente Kralingen Crooswijk