Het borrelt en het bruist op de Talmaschool in Nieuw Crooswijk. De komst van een speciale afdeling voor hoogbegaafde kinderen én de start van een ouderinitiatief brengen heel wat teweeg op de school.

De Talmaschool is een begrip. Al vele generaties Crooswijkers leerden er lezen, schrijven, rekenen en werden er groot. Door grootschalige sloop en nieuwbouw maakt Crooswijk een metamorfose door. De school verandert met de wijk mee.

Hoogbegaafden
Bij de start van dit schooljaar opende de Talmaschool de “Athena-afdeling”, voor hoogbegaafde kinderen. Uit heel Rotterdam komen nu kinderen naar Nieuw Crooswijk, die een speciaal lesprogramma krijgen, met een versneld aanbod in rekenen, taal en spelling en extra vakken als filosofie en debatteren.

Ouderinitiatief
Eerder al startten buurtbewoners een initiatief om ervoor te zorgen dat óók de nieuwe inwoners van Nieuw Crooswijk voor de Talmaschool kiezen. “Het is een hartstikke goeie school, maar lang niet iedereen in de wijk had dat in de gaten,” aldus wijkbewoner Jacolien Kuipers. “Ons initiatief heeft succes. Zeker de kleutergroep die nu ontstaat, biedt al een goede afspiegeling van het nieuwe Nieuw Crooswijk.”

Nieuwe fase
De Talmaschool timmert flink aan de weg. Om te laten zien dat de school een nieuwe fase ingaat, werden deze week nieuwe logo’s op de gevel geplaatst. Jan-Jacob Luijendijk, adjunct-directeur: “Ons hoofdgebouw was voor voorbijgangers nooit zo opvallend. Met onze nieuwe logo’s gaan we vast en zeker aandacht trekken!”

“Ouders en leerlingen zijn trots op de A.S. Talmaschool, dé wijkschool van Nieuw Crooswijk”

Kerstmarkt
Op 22 december organiseren leerlingen, ouders en leerkrachten een kerstmarkt voor omwonenden van de locatie Rusthoflaan. Samen met de buurt willen zij de komende maanden het school- annex buurtplein in oude glorie herstellen. Alle omwonenden zijn van harte welkom van 15 tot 17 uur.

(Ingezonden mededeling Talmaschool)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)