Laten we eerlijk zijn, winter in Kralingen kan soms behoorlijk guur zijn! Niet alleen buiten, maar soms ook binnen als je huis niet goed voorbereid is op de kou. Maar geen zorgen, we gaan je helpen om je stulpje lekker warm en gezellig te houden, op een manier die zowel makkelijk als betaalbaar is.

Een houtkachel

De eerste tip die we je mee willen geven om je huis in Kralingen warm te houden gedurende de winter, is door een houtkachel te installeren. Door middel van een houtkachel zorg je er namelijk voor dat het brandende hout op ideale wijze haar hoge temperaturen doorgeeft aan de lucht in je huis, zonder dat er rook vrijkomt. Je hebt dus het beste van beide werelden! Kies echter wel voor een partij als Haardenexpert zodat je zeker weet dat de houtkachel aan je hoge eisen voldoet.

Investeer in isolatie

Isolatie is werkelijk je allerbeste vriend tijdens de koudere maanden in Kralingen. Door te investeren in goede isolatie houd je niet alleen de warmte beter vast, maar zorg je er ook voor dat je energierekening aanzienlijk lager uitvalt. Denk hierbij aan het isoleren van muren, daken en vloeren. Het mooie is dat je veel van deze aanpassingen zelf kunt doen met een beetje handigheid en de juiste materialen.

Dicht gaten waardoor je huis tocht

Laten we niet vergeten hoe belangrijk het is om alle kieren en gaten in je huis aan te pakken. We weten allemaal hoe irritant die koude tocht kan zijn die langs je nek blaast terwijl je probeert te genieten van je favoriete serie. Pak dus die tochtstrips en dicht die gaten waar de koude lucht doorheen glipt. Het lijkt misschien een kleinigheidje, maar het maakt een wereld van verschil.

Een slimme thermostaat gebruiken

Een andere fantastische manier om je huis slim en behaaglijk te houden, is door te investeren in een slimme thermostaat. Deze handige gadgets passen de temperatuur automatisch aan. Stel je voor dat je op een koude winterdag thuis komt en je huis al lekker warm is. Dat is toch precies wat je wilt? En het mooiste is, dat je met een slimme thermostaat flink kunt besparen op je energierekening. Je verwarmt je huis namelijk alleen wanneer het nodig is.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is pas echt de kers op de taart in de wereld van comfortabel wonen. Op blote voeten lopen in je huis is zelfs midden in de winter mogelijk hierdoor. Het voelt alsof je over een warm strand wandelt! Het grote voordeel hierbij is dat je woning gelijkmatig wordt verwarmd. Je hoeft dus niet ineens een deken mee te nemen naar een kouder gedeelte van je woning.

(Ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.