Rotterdam – In de nacht van woensdag op donderdag werden op de Paulus Potterstraat twee jonge vrouwen van 17 en 18 jaar het slachtoffer van een beroving. Twee daders bedreigden hen met een mogelijk vuurwapen en eisten hun pinpas en -code.

Even na 03.30 uur spraken twee jongens de slachtoffers aan en toonden een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De meiden moesten hun passen en pincodes afstaan, en wachten tot de daders ermee gepind hadden bij het automaat op de Willem Ruyslaan, op de hoek met de Lusthofstraat. Toen dat lukte, gingen de verdachten er met het gepinde geld vandoor.

De eerste verdachte is rond de 16 jaar oud, tenger gebouwd, tussen de 1.60 en 1.70m en droeg een trui met capuchon en een schoudertasje. De tweede verdachte werd wat ouder geschat, 17 a 18 jaar, 1.70 – 1.80m lang en droeg zwarte kleding. Beide verdachten hadden een lichtgetint uiterlijk en donker haar.

De politie houdt een buurtonderzoek en bekijkt bewakingsbeelden. Getuigen die meer kunnen vertellen over het incident of informatie hebben die kan helpen bij het onderzoek kunnen contact opnemen via onderstaand tipformulier, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Update: Twee verdachten opgepakt in de Lusthofstraat

Politie.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]