Overzicht van data voorlopige en definitieve uitslag van de gebiedscommissies en van de installatie. Het voorlopig opkomstpercentage gemiddeld voor alle gebiedscommissies op 19 maart 2014 was 42,4%. Rotterdam heeft 485.449 stemgerechtigden.

Uitslagen

Klik hier voor het overzicht. In dit overzicht staat per gebied: het opkomstpercentage, de deelnemende partijen, het aantal getelde stemmen (absoluut en in %), het totaal aantal zetels en de voorlopige zetelverdeling per partij. In de voorlopige uitslagen zijn restzetels en lijstverbindingen verwerkt.

Op dinsdag 25 maart om 10.00 uur presenteert het hoofd centraal stembureau de definitieve uitslag van de gebiedscommissies 2014 op het stadhuis, zaal 7. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Dit wordt live uitgezonden, kijk dan via live uitzendingen rotterdam.

Installatie
Op 7 april worden de gebiedscommissies geïnstalleerd. De installatie vindt plaats om 14.00 uur in de burgerzaal van het stadhuis.

De eerste vergadering van de gebiedscommissies (constituerend beraad) is ook op 7 april, om 19.30 uur (onder voorbehoud). De vergaderingen worden gehouden op locaties in de gebieden, zie ook www.rotterdam.nl/gebiedscommissies.