Vanaf 1 januari 2018 doet Stichting Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in De Esch. Omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat mensen gelukkig zijn!

Ogen
Het is bijzonder mooi om te zien dat het werk dat wij samen met onze Wijksteunvrienden doen, zoveel warme contacten oplevert. Er ontstaan vriendschappen waardoor er onderling veel steun wordt gegeven. Voorbeeld: op een boottocht was er een mooie verbinding tussen drie mensen. Een slechtziende meneer kreeg van twee mensen precies te horen wat er te zien viel tijdens de vaart. Zij waren in dat geval de ogen van die meneer. Een ander koppel gaat in het vervolg samen naar het ziekenhuis om dat zo gezellig mogelijk te maken.

Portugees en Turks
Ondertussen wordt ons soms voor buren en soms voor buurtbewoners die met de huisarts hebben gesproken hulpvragen gesteld. Zo is er nu een vraag voor een Wijksteunvriend die Portugees kan spreken en voor een ander zoeken wij een Turks sprekende Wijksteunvriend.

Want wat wij weer geleerd hebben is, ook al hebben ouderen met een migratie-achtergrond eerder Nederlands geleerd, in veel gevallen blijkt dat men naarmate men ouder wordt, het Nederlands meer en meer vergeet en dat men dan terugvalt op de taal van het land van oorsprong. Om mensen dan toch te ondersteunen is een maatje die dezelfde taal spreekt erg waardevol. Spreekt u Portugees of Turks of een andere taal?

Denkt u a.u.b. eens na of u 2 uur van uw tijd vrij kunt maken om een oudere te ondersteunen met wat gezelligheid, of eens mee te gaan naar het ziekenhuis.

Glimlach
Ondersteunen en gezelligheid geven zit vaak in hele kleine gebaren, lees dit verhaal maar even. Vorige week hebben wij bij een meneer die Portugees spreekt voor het eerst in 2 jaar een glimlach op zijn gezicht gezien. Omdat er een Wijksteunvriend zijn taal kan spreken. Ze werden aan elkaar voorgesteld en de Wijksteunvriend geeft antwoord in het Portugees en meneer is blij. Heerlijk om te zien! Even een moment van blijheid in een eenzaam bestaan.

Wijksteunvriend?
We zijn nog op zoek naar meer lieve mensen die Wijksteunvriend willen zijn. Kunt u wat tijd missen? Houdt u van een spel spelen en dat eens doen met een oudere, laat het ons weten. Samen maken we de wereld van een aantal ouderen mooier. En …, geloof ons, je wordt met open armen ontvangen en de dankbaarheid is enorm groot. Afgelopen maand hebben we opnieuw 3 nieuwe Wijksteunvrienden mogen koppelen. We hopen dat u de volgende bent. Alle hulp is welkom, ook al is het nog zo klein of kort. We zien uw reactie graag komen.

GROTE ACTIVITEITEN

Vrijdag 22 november:
Najaars vaartocht: 13.30 -16.00 uur. Vertrek vanaf de ponton van de Watertaxi in De Esch. In samenwerking met Bewonersplatform De Esch. Kosten € 3,50 inclusief koffi e of thee. Kaartverkoop in De Pomp of Cigo De Esch.

Donderdag 5 december:
Sinterklaas bingo: 10.00-12.00 uur in Mazesteyn. Watertorenweg 3. Om deel te nemen wordt verwacht dat u 3 ingepakte cadeautjes meebrengt van € 1,50 maximaal per stuk. Wel inpakken, want niemand mag het vooraf zien. Het wordt vooral een grappige bingo.

Zondag 22 december:
Gezellige Kerstmiddag: met muziek en veel gezelligheid. In de Paleiszaal van Pompgebouw De Esch. Aanmelden kan bij De Pomp en bij Cigo De Esch. Entree € 3,50 inclusief drankjes en hapjes.

CONTACT:
Stichting Super-Actief
Clara van Vliet 06-54362001 en/of Anita Kornman 06-11886979

website: www.super-actief.nl | www.facebook.com/SuperActief

(ingezonden mededeling Stichting Super-Actief)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.