Er werden de afgelopen week flink wat handtekeningen gezet in Kralingen. Waar eerder Daan Bovenberg zijn contract met Excelsior verlengde, volgden afgelopen week Luigi Bruins, Bas Kuipers en Sander Fischer. Komende zaterdag staat de selectie van de nieuwe hoofdtrainer Fons Groenendijk voor het eerst op het trainingsveld.

,,Wij zijn er trots op dat we de kern van het elftal hebben weten te behouden”, zegt algemeen directeur Ferry de Haan. ,,Dit geeft aan dat spelers inzien dat ze zich bij Excelsior nog verder kunnen ontwikkelen. We kunnen nu in de voorbereiding rustig om ons heen kijken om onze selectie verder te versterken. Wij willen voor meer concurrentie zorgen binnen de selectie. Wij zijn ambitieus en dat zorgt ervoor dat er meer verwacht wordt van ons. Ook tegenstanders zullen anders naar ons kijken en daar moeten wij ons tegen wapenen.”

Sander Fischer
De Haan reageerde hiermee op de contractverlengingen van Daan Bovenberg, Luigi Bruins, Bas Kuipers en aanvoerder Sander Fischer. Vooral met het vertrek van die laatste was door veel mensen rekening gehouden. ,,Ik heb afgelopen jaar mijn ambities uitgesproken en die waren duidelijk”, zegt Fischer zelf. ,,Er zijn wel dingen voorbij gekomen, maar geen aanbiedingen waarvoor ik Excelsior moet verlaten. Ik heb het prima naar mijn zin bij Excelsior en daarom heb ik besloten om een jaar te blijven.”

Aanvoerder Sander Fischer, door de supporters gekozen tot speler van het jaar, blijft nog een jaar bij Excelsior. Foto: Jan den Breejen

Aanvoerder Sander Fischer, door de supporters gekozen tot speler van het jaar, blijft nog een jaar bij Excelsior. Foto: Jan den Breejen

Bas Kuipers
,,Ik heb er even over gedaan, omdat ik alles op een rij wilde zetten”, zei Bas Kuipers na zijn contractverlenging. Hij werd afgelopen seizoen gehuurd van Ajax en zet nu zijn handtekening onder een tweejarig contract in Kralingen. ,,Ik heb een goed gevoel bij Excelsior, de club deed ook veel moeite voor mij. Bij Excelsior kan ik bovendien lekker spelen, vlieguren maken in de Eredivisie. Dat is voor mij het beste en daarom wil ik heel graag hier blijven.”

Luigi Bruins
,,Ik heb het ook goed naar mijn zin”, zo motiveerde Luigi Bruins zijn keuze om bij Excelsior te blijven. ,,Voor het team en voor mij persoonlijk was het een goed seizoen en omdat ik op zoek was naar stabiliteit en ook omdat we komend seizoen weer in de Eredivisie spelen, heb ik bijgetekend. Ik kijk uit naar de komende twee jaar bij Excelsior. Gezien de prestaties van het afgelopen jaar denk ik ook dat er nog rek zit in de ploeg.”

Welkom
Aanstaande zaterdag om 10.30 uur is de eerste training van het seizoen 2015-2016 in Stadion Woudestein. Iedereen is uiteraard welkom om deze eerste training te bekijken. Deze dag is tevens voor de eerste keer het nieuwe wedstrijdshirt van Quick te koop in de fanshop. Seizoenkaarten bestellen kan via www.excelsiortickets.nl of via de administratie van Excelsior. Kijk voor het laatste nieuws op www.sbvexcelsior.nl.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110

 

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]