Dit jaar is het alweer de 66e editie van het CHIO Rotterdam in Kralingen. Het enige 5 sterren hippische evenement in Nederland slaat gedurende 18 t/m 22 juni zijn tenten op in het Kralingse Bos, een unieke plek in ons mooie gebied. Topsport op een top plek!

Toeschouwers komen van heinde en verre, en de hele top 10 van de internationale springruiters geeft deze dagen acte de présence. Graag zou ik dan ook alle deelnemers en toeschouwers welkom willen heten namens alle bewoners van het gebied Kralingen-Crooswijk.

Naast de beste internationale spring- en dressuurruiters, is er ook aandacht voor jeugdig talent, para dressuur en regionaal talent. In het Indofin Kinderdorp kunnen kinderen, prinsen en prinsessen zich vermaken zoals ze in de middeleeuwen deden, met begeleiding van mensen van Jeugdtheater Hofplein, een ander Rotterdams icoon, dat reeds vele theater- en filmtalenten heeft voortgebracht. Terug naar de tijd van Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel!

Behalve het schitterende spring- en dressuurprogramma is er volop gezelligheid en vertier te vinden in het Stroodorp. Al met al belooft het weer een gezellig festijn te worden.

Echter, in Kralingen-Crooswijk is er meer te zien en te beleven. Naast het CHIO kon/kan men aan de Kralingse Plas dit jaar ook genieten van het skûtsjesilen en het Drakenboot Festival. Mooie evenementen op een unieke plek.

Ook kan men goed recreëren aan de Kralingse Plas en genieten van mooie, stille wandelroutes en de natuur. Niet voor niets is Kralingen-Crooswijk uitgeroepen tot het groenste gebied van de stad. Kralingen- Crooswijk is een gebied met een grote diversiteit en veel kwaliteiten. Dat schreeuwt om verdere ontwikkeling! Meer ruimte voor gezinnen, een groene en leefbare woonomgeving en mogelijkheden om starters en hoogopgeleiden voor onze wijk te behouden. Een plek waar talent de kans krijgt, maar waar ook aandacht is voor elkaar.

Daar wil de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk aan werken, samen met de bewoners en instellingen in de wijk en ook zeker met het CHIO. Samenwerken aan een mooie en veilige leefomgeving voor iedereen, waar ook de CHIO bezoeker van de toekomst zich welkom voelt.

Veel plezier op het 66e CHIO,
Rens van Overdam
Voorzitter Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk