Ik weet niet hoe het u zaterdagavond is vergaan, maar ik vond het weer behoorlijk spannend. Niet alleen vanwege het voetballen. Dat was ook erg spannend, alhoewel het geen mooie wedstrijd was om naar te kijken. Het waren twee ploegen, die zich hermetisch hadden ingegraven, als was het een loopgraven oorlog. Het was ook spannend vanwege de ‘Oranje koorts’ pagina op de achterkant van De Ster. Om dat uit te leggen, neem ik u mee naar het kantoor van De Ster. Enkele weken geleden besloot de redactie om tegen de adverteerders op de ‘Stappenpagina’ te zeggen: “zet de uitslag ‘Nederland- Spanje’ in je advertentie en wanneer die goed is krijg je de advertentie gratis. Zomaar een grapje van De Ster”.

Er was niemand die het goed had, want wie verwacht er nu dat wij gaan winnen van Spanje met 5-1? De redactie besloot om een aparte ‘Oranje koorts’ pagina te maken met hetzelfde principe: uitslag goed, dan gratis advertentie. Het betrof de wedstrijd: Nederland- Chili. Er was er maar één die de 2-0 van Nederland-Chili goed had. Er werd besloten om bij de volgende ‘Oranje koorts’ pagina er een flinke schep bovenop te doen. De adverteerder met de goede uitslag zou niet alleen de advertentie gratis krijgen, maar ook nog eens een HALVE PAGINA gratis om te adverteren. Prompt waren er maar liefst ZES winkeliers met de juiste uitslag Nederland- Mexico (2-1). Dat was voor de redactie wel even slikken. Maar ze zijn sportief bij De Ster, want in deze krant staat op pagina 12 wéér zo’n pagina met uitslagen. De eerste uitslag van de winkeliers betreft Nederland- Argentinië (aanstaande woensdag 22.00 uur).

De tweede betreft de uitslag van de finale met Nederland (zondag 13 juli om 21.00 uur, als we doorgaan natuurlijk). Hebben de winkeliers de eerste uitslag goed dan wordt het weer een halve pagina gratis adverteren en hebben ze ook nog de finale goed, dan wordt het zelfs een héle pagina gratis. Dus wordt het a.s woensdag 2-1 voor Nederland, dan geeft De Ster minstens ELF halve pagina’s weg. Ach, ja, je moet af en toe eens iets geks doen in je leven, anders wordt het maar saai. U begrijpt wel dat ik woensdag om 22.00 uur (met mijn oranje loombandje om) op het puntje van mijn stoel zit om de wedstrijd te volgen.

wk voetbal 2014 j. beket

Jacques Beket