Rotterdam-Kralingen –  Op zaterdag 24 september om 16:30 uur organiseert Venster op muziek in de Lambertus in samenwerking met de St. Lambertuskerk een zogenaamde Choral Evensong. Dit is een dienst die zich kenmerkt door veel zang in de rijke traditie van de Engelse koormuziek. Iedereen is welkom! Na afloop vindt er een deurcollecte plaats.

Rijke klanken
De Engelse koormuziek kenmerkt zich door haar rijke, volle klank. Dit past helemaal in de mystieke sfeer van de St. Lambertuskerk. Het Sint Gregoriuskoor o.l.v. Eric Koevoets zingt onder meer het  ‘Magnificat and Nunc Dimittis in C’  van Ralph Vaughan Williams.  Ook zijn ‘ The eternal gifts of Christ the King’  van Henry Ley en op de Engelse traditie geïnspireerde psalmen van Eric Koevoets te horen. Bij de entree en na afloop van de Choral Evensong klinkt een voluntary, gespeeld door organist Gerrit Christiaan de Gier. Daarnaast zijn er enkele lezingen en gebeden te horen.

Nog meer muziek op Open Monumentendag
Niet alleen op 24 september, maar ook 2 weken eerder op 10 september met Open Monumentendag,  is er muziek te beluisteren in de St. Lambertuskerk. Organist Eric Koevoets neemt de bezoeker mee in de geheime klankwereld van het poëtische Maarschalkerweerdorgel uit 1900. Er is een toelichting met orgelspel, een concert én de mogelijkheid om in kleine groepjes rond de speeltafel extra uitleg te krijgen hoe een orgel werkt. Kinderen mogen natuurlijk ook even aan de speeltafel plaatsnemen en zelf de toetsen bespelen. Van 10.00  tot 14.00 uur en tussen 15.15 en 16.00 uur is er gelegenheid om de prachtige kerk te bekijken.

Hoe er te komen?
De St. Lambertuskerk ligt aan de Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Trompenburg Tuinen & Arboretum’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd.

Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook venster-op-muziek-lambertus.com en rotterdamorgelstad.nl

(ingezonden mededeling Venster op Muziek in de Lambertus)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.