Na een fusie tussen notariskantoor Westland Partners N.V. en Van Heeswijk Notarissen N.V. in 2020 – die samen verder gingen onder de naam Westport Notarissen – slaat het gerenommeerde notariskantoor haar vleugels verder uit. Per 1 januari 2023 is het Kralingse notariskantoor Van Niekerk Huijzer onderdeel van Westport Notarissen. Het samengaan van de kantoren is in deze tijden een logische stap. De complexiteit van de samenleving, de verandering van het recht, automatisering en goed werkgeverschap zijn voor kleinere kantoren lastiger te onderhouden. Het is dan ook vanzelfsprekend en zelfs noodzakelijk dat kantoren hun krachten bundelen. Beide kantoren zien het samengaan als een waardevolle en logische stap.

Krachten bundelen
Hendrik Jan Huijzer van Van Niekerk Huijzer:
“Als klein notariskantoor moet je alles zelf doen: van de administratie tot personeelszaken en van digitalisering tot automatisering. Je moet meegaan met de ontwikkelingen om iedereen te kunnen bedienen. Westport Notarissen is een groot, vooruitstrevend kantoor en loopt wat betreft digitalisering en automatisering voorop. Door het samengaan is de continuïteit van ons kantoor voor zowel onze klanten als voor onze medewerkers gewaarborgd. We zijn toekomstbestendiger en ik kan mij weer focussen op hetgeen waarvoor ik heb geleerd en wat ik écht leuk vind. Bovendien kan je zo veel meer sparren met collega’s, als ‘eenpitter’ heb je dat minder. We zijn niet weg. We zijn alleen verplaatst en we zijn verdergegaan onder een andere naam. Dat doet niets af aan onze dienstverlening. We zullen niet meer zelf de voordeur opendoen zoals in Kralingen”, lacht Hendrik Jan, “maar we blijven direct benaderbaar. We willen een kantoor zijn voor iedereen. Dat blijft te allen tijde voorop staan.”

Marieke Boot-de Vries van Westport Notarissen vult aan: “In de huidige maatschappij wordt er veel gevraagd van een notariskantoor. De complexiteit van de samenleving en daarmee het speelveld van de notaris, verandert snel. We zijn heel blij met de aansluiting van Hendrik Jan en zijn collega’s. Door de krapte op de arbeidsmarkt wordt het steeds lastiger om aan personeel te komen en dat te behouden. Door het samengaan halen we extra specialisten in huis. Zo kunnen we beter inspelen op de vraag uit de samenleving, beter inspringen op kansen in de markt en nog harder werken aan een stevig en duurzaam notariaat in en voor Rotterdam en omgeving.”

Westport Notarissen
De naam van het kantoor ‘Westport Notarissen’ staat voor de twee plekken waar de kantoren gevestigd zijn: de toonaangevende Greenport van het Westland en The Port of Rotterdam. Het notariskantoor heeft zo’n honderd medewerkers en behoort daarmee tot één van de grootste van Nederland. Marieke: “Door de uitbreiding kunnen we meer en sneller projecten afwikkelen en – niet onbelangrijk – we kunnen nu op het Rotterdamse kantoor ook familierecht aanbieden. Familierecht wordt door grote notariskantoren vaak niet aangeboden, omdat het heel bewerkelijk is. Het is echt een bepaalde tak van sport binnen het notariaat. Je moet goed bij blijven en alle ontwikkelingen op de voet volgen. Familierecht speelt een belangrijke rol in de samenleving en komt vaak terug in persoonlijke zaken waar men gedurende het leven mee te maken krijgt. Denk aan het opstellen van testamenten, estate planning (het goed voorbereiden van de verdeling van een nalatenschap) en het afwikkelen van nalatenschappen.” Voor Westport Notarissen in Rotterdam is het aansluiten van notariskantoor van Niekerk Huijzer, een mooie aanvulling.

Persoonlijk en betrokken
Westport Notarissen mag dan een grote speler zijn op de notariële markt, toch staan betrokkenheid en korte lijnen bij hen hoog in het vaandel. Dat past precies in de visie van Hendrik Jan: “We zijn als klein notariskantoor samengegaan met één van de grootste notariskantoren van Nederland, maar met behoud van de kracht en persoonlijke sfeer van een klein kantoor. Of het nu gaat om personen- of familierecht, vastgoed of (internationaal) ondernemingsrecht, het directe contact met onze cliënten vinden wij heel waardevol. We zijn blij met de mooie samenwerking.”

Westport Notarissen
Weena 798a, 3014 DA Rotterdam Galgepad 21, 2671 MV Naaldwijk
tel. 085-0133600
www.westportnotarissen.nl

Joëlle Stapelkamp


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.