Het is de bedoeling dat de serie maandelijkse concerten in Pro Rege ‘Meet the Artists’ geëntameerd door saxofonist Henk van Twillert na de vakantieperiode wordt voortgezet.

Afgelopen vrijdagavond was het tot dusver laatste concert, getiteld ‘Summertime’. Henk van Twillert speelde op baritonsaxofoon samen met de organist Ton van Eck. Een verrassende combinatie, niet waar? Henk van Twillert is een beetje een ‘feestnummer’, maar deze keer kreeg het publiek een ingetogen muzikant te horen. Het eerste nummer, van Sergei Rachmaninoff, heette dan ook ‘The Harvest of Sorrow’. Verder werd gezamenlijk of solo muziek gespeeld van Piazzolla, Fauré, Bach, Villa Lobos, Hermans, Grünberger en Antonini.

Wéér een geslaagd concert dat traditioneel weer werd afgesloten met een gezellig samenzijn van muzikanten, organisatoren en publiek – met een glaasje wijn en hapjes. Toch een lichte zweem van weemoed. Men zou elkaar immers geruime tijd niet zien? Het was al laat toen de laatste toehoorders Pro Rege verlieten.

Henk van Twillert

 

Tot in september, Henk! Volgende week alles over North Sea Round Town in Kralingen! Zie: www.muzikc.nl