De ‘Landelijke Opschoondag Nederland Schoon’ gepland voor medio maart jl. ging niet door, wegens het coronavirus. In plaats daarvan was op zaterdag 19 september de ‘World Cleanup Day’. Zie: www.worldcleanupday.nl. Doel? Opruimen van zwerfafval!

Anneke Strasters van Bewonersgroep Slachtuisterrein kwam al een dag eerder in actie, op vrijdag 18 september, met leerlingen van de nabijgelegen Talmaschool. Groepen leerlingen meldden zich tussen 08.30 en 12.30 uur achtereenvolgens op de Koeweide, waar ze werden verwelkomd door hun gymleraar meester Bas. Vanaf de Koeweide werden steeds tochten gemaakt door het Slachthuisterrein om het zwerfafval op te ruimen. Tevoren hadden ze hun handen ontsmet met 70% alcohol gel en werkhandschoenen aangedaan. De groepen kinderen werden begeleid door onder meer gebiedsnetwerker Janny van Gils, bewoner Cor Jongenengel, woonconsulent Havensteder Anita Kenswil, bewoner Ed Looije, bewoonster Sandra, en bewoner John Kappê. Eelco Struik bleek de enige echte Spiderman. Na gedane arbeid kreeg elk kind een zakje met daarin een flesje (gezond) fris en een appel.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Hondenpoep
De kinderen van de Talmaschool krijgen al een poos geen gymnastiek meer in hun eigen gymlokaal, wegens het coronavirus. Meester Bas: “We ontdekten de Koeweide. Daar hebben we de ruimte en veel frisse lucht!” De gymnastiekles gaat ook door als het regent, zegt hij. Geen hondenpoep op de Koeweide? Nee, totaal niet. Dat is te danken aan Anneke Strasters en Bewonersgroep Slachthuisterrein. Daarom kwamen de kinderen van de Talmaschool graag helpen op vrijdag 18 september. Anneke Strasters probeert al jaren het Slachthuisterrein op te ruimen, met hulp van buurtkinderen. Die krijgen een beloning voor hun inspanningen en zullen hopelijk later als ze volwassen zijn niet achteloos allerlei troep op straat achterlaten.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.