Zaterdagavond is op de Frederikdwarsstraat geschoten. Getuigen melden dat niemand gewond raakte en diverse jongeren op scooters na de schietpartij uiteen stoven. Twee mannen werden aangehouden. Eén van hen is even later weer vrijgelaten en wordt niet langer verdacht.

Rond half zes zaterdagavond melden getuigen dat zij schoten hadden gezien en gehoord op de Frederikdwarsstraat. Zover bekend raakte niemand daarbij gewond.  Agenten zochten in de omgeving naar een eventueel slachtoffer maar troffen geen gewond persoon.

De getuigen gaven aan dat meerdere jongeren op scooters na het schieten diverse richtingen op gingen. In de directe omgeving werden twee mannen aangehouden. Eén van hen werd kort daarna weer op vrije voeten gesteld. Hij wordt niet langer verdacht.

Mogelijk ging aan de schietpartij een ruzie op de Crooswijksestraat vooraf. De politie doet onderzoek naar de toedracht en betrokkenen. Informatie en camerabeelden is daarbij zeer welkom.

Crooswijk heeft vaak last van jeugdcriminaliteit. Wethouder Roos Vermeij heeft erkend dat in de wijk meer moet gebeuren om de situatie van kansarme jongeren te verbeteren.

Meer informatie: politie.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.