De 13e editie van het Motel Mozaïque festival vindt plaats op vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2013 op diverse locaties in het centrum van Rotterdam. Onder de noemer van Stay Over For The Weekend zorgt Motel Mozaïque er in 2013 voor dat de bezoeker het kunstenfestival of de Maasstad niet hoeft te verlaten voor wat ook. Naast het muziek, kunst en theaterprogramma biedt Motel Mozaïque dit jaar namelijk ruim slaapplekken aan in de Doelen en eetgelegenheden op het Schouwburgplein.

Ook vindt zaterdag overdag meer programma plaats, waaronder grote concerten in de Rotterdamse Schouwburg en veelzijdige routes. Deze voeren bijvoorbeeld over daken en bouwputten en naar de haven, waar de bezoekers worden verrast met optredens. Zodoende kunnen de motelgasten van vrijdag 5 april 16:00 36 uur aaneen – met een paar uur slaap uiteraard – genieten van een avontuurlijk festivalprogramma.

Het programma bevat dit jaar heel veel nieuwe, jonge artiesten en kunstenaars. Vooral op muziekgebied is het festival voor de bezoeker een ware ontdekkingstocht, met o.a. Woodkid & Orchestra (samengesteld door Colin ‘Kyteman’ Benders, met diverse leden van The Kyteman Orchestra), The Veils, José James, Laura Mvula, Jaga Jazzist & Sinfonia Rotterdam, Daughter, AlunaGeorge, Jacco Gardner en tientallen andere acts.

Het jaarlijks terugkerende thema gastvrijheid doet weer van zich spreken. Motel Mozaïque ontvangt haar bezoekers zoals je je vrienden ontvangt; je laat ze mooiste plekjes van de stad zien, lekker eten bij je favoriete restaurant, neemt ze mee naar een museum, bezoekt een mooi concert of een theatervoorstelling. Tot slot biedt je ze een slaapplek aan.

Al sinds de eerste editie van het festival biedt Motel Mozaïque slaapplaatsen aan op speciale locaties in de stad. Zo konden festivalbezoekers eerdere jaren overnachten in kunstinstellingen, kerken, etalages, ziekenhuizen en zelfs op een bouwput. Dit jaar vindt het slaapproject plaats in concertgebouw de Doelen. Festivalbezoekers ondergaan een slaapbeleving in de foyer op de eerste etage, met zicht op het epicentrum van het festival: Plaza Mozaïque.

www.motelmozaique.nl
www.facebook.com/motelmozaiquefestival
www.twitter.com/motelmozaique

MotelMozaique
foto Fred Ernst