Zaterdag 11 mei jl. gaf burgemeester Aboutaleb het startschot van de 14th of May Memorial Regatta Rotterdam in het Boerengat, vlabij het standbeeld van de Marinier op het Oostplein. De Memorial Regatta Rotterdam wordt door de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC – dmrc.nl) georganiseerd ter nagedachtenis aan het bombardement op de stad Rotterdam op 14 mei 1940. De offers van de mariniers en burgerslachtoffers van het bombardement staan centraal, en de mariniers die na de oorlog lichamelijk of psychisch letsel hebben opgelopen tijdens hun actieve dienst en hun nabestaanden. (Weekberichten Gemeente Rotterdam)

Aan het evenement op 11 mei namen o.m. mariniers, oud-mariniers, politiemensen, brandweerlieden, studentenverenigingen en bedrijven deel.

Dutch Marines Rowing Challenge

In de zomer van 2013 is de DMRC opgericht om te gaan sloeproeien als unieke fysieke topprestatie, overigens in een bredere maatschappelijke context. Het sloeproeien is een eeuwenoude maritieme basisvaardigheid.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

Het onderscheidt zich door zijn traditionele en unieke karakter. Het combineert teamwork met doorzettingsvermogen en maritieme inzet. De leden van de Dutch Marines Rowing Challenge zijn oud-mariniers en hebben hun bakermat in de stad Rotterdam waar ze allemaal opgeleid zijn. Mariniers die sinds 1665 met Verbondenheid, Kracht en Toewijding voor elkaar zorgen en overal ter wereld unieke prestaties leveren. Mariniers strijden al meer dan 350 jaar voor onze vrijheid, ons land en beschermen onze koopvaardij. Tevens voeren mariniers ten behoeve van de gemeenschap vredesmissies uit over de hele wereld. Vaak wordt er geopereerd in het hoogste geweldsspectrum en daarbij raken sommigen van hen lichamelijk of psychisch beschadigd. Maar de Dutch Marines Rowing Challenge heeft een motto en dat luidt: We Leave No Man Behind.

Het doel van Dutch Marines Rowing Challenge is te roeien voor- en met buddy’s in nood en geld in te zamelen voor die mariniers die door missies in de problemen zijn gekomen en voor de nabestaanden van collega-mariniers.

www.dmrc.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.