Evenement afgelast i.v.m. coronavirus!

De 20e editie van het Arab Film Festival (AFF) van 25 maart t/m 29 maart 2020 zal, zoals het vorige jaar, plaatsvinden LantarenVenster in Rotterdam. Op woensdag 25 maart, 19.00 uur, opent minister Sigrid Kaag het filmfestival. Tijdens het vijfdaagse festival worden er 20 films vertoond in LantarenVenster. Films die de bezoekers een verrassend, vrolijk, intens of ontroerend perspectief bieden op het Midden-Oosten en de Arabische wereld. Wat onze programmering vooral laat zien is de diversiteit, rijkdom en positieve krachten van cultuur.

Openingsfilm
De openingsfilm is ‘Between Heaven and Earth’ van de Palestijnse regisseur Najwa Najjar. Plot: “Salma en Tamer zijn al vijf jaar getrouwd en woonachtig in Palestijns gebied. De eerste keer dat Tamer toestemming krijgt om de Israëlische grenscontrolepost te passeren is om een scheiding aan te vragen. Eenmaal bij de rechtbank komen ze tot een schokkende ontdekking uit het verleden van Tamer’s vader.

Er worden diverse evenementen rond het festival georganiseerd. Ook dit jaar is er een feestelijke opening met muziek, dans en Arabische lekkernijen op de woensdag met als eregast Sigrid Kaag, Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Daarnaast is het zaterdag ladiesday met een modeshow, henna tattoos en zijn er vele regisseurs en acteurs aanwezig voor Q&A. Tijdens deze jubileumeditie wordt ook stilgestaan bij de hoogtepunten uit de Arabische film van de afgelopen 20 jaar.

Datum: 25 t/m 29 maart 2020
Locatie: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam
www.arabfilmfestival.nl