Het totale overzicht van de activiteiten, e.d. voor 55-plussers in Kralingen-Crooswijk is te vinden is op www.actiefinkralingencrooswijk.nl. De zorginstellingen Middin, Aafje en Lelie Zorgroep werken hierbij samen.

Uit het activiteitenprogramma april in Aafje Hoppesteyn

Verhalentafel
Heeft u de verhalentafel al gezien die in Aafje Hoppesteyn staat? Bij deze tafel worden mooie filmpjes afgespeeld met verhalen van bewoners uit de wijk. Komt u ook eens een kijkje nemen? Wie weet welke verhalen er nog meer los gaan komen!

Themadiner
Op donderdag 30 april is er een themadiner in de Brasserie van Hoppesteyn. Het thema van deze avond is ‘Spanje’. U bent van 16.30 tot 18.00 uur van harte welkom.

Optreden
Op vrijdag 17 april zal er een optreden worden verzorgd in Brasserie Hoppesteyn. Met Koningsdag in zicht zal Harald Veenstra u een mooie en gezellige middag aanbieden die geheel in het teken staat van het Koninklijk Huis. Het optreden duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Toegang: ? 3,-. U kunt een kaartje kopen bij het Wijkservicepunt, geopend op: maandag 13.00-16.00 uur, woensdag 09.30-12.30 uur en donderdag 10.00-13.00 uur. OP=OP!

Uit het activiteitenprogramma april in Pniël

Elke laatste dinsdag van de maand: Eten en meer – 28 april de speelfilm ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’.

Allan wordt honderd en dat wordt groots gevierd in het bejaardentehuis, maar hij krijgt het op zijn heupen en vertrekt kort voordat het feest losbarst. Hij klimt uit het raam en verdwijnt. Een roadtrip volgt waarbij hij van het ene in het andere avontuur terechtkomt. Tegelijkertijd passeren de memorabele momenten uit zijn leven én die van de twintigste-eeuwse geschiedenis de revue. Toegangsprijs: € 7,50 voor de maaltijd en € 3,- voor de film; gecombineerd € 10,-. Voor zowel de maaltijd als de film dient u zich van te voren aan te melden: tel. 010-2726440, email:wijkactiviteitenpniel@leliezorggroep.nl.

Speakers Corner – De molens van Kralingen
De molens genaamd De Ster en De Lelie zijn de enige nog werkende snuif- en specerijenmolens in Nederland. De snuifproductie en specerijenmaalderij worden verzorgd door Stichting De Kralingse Snuif en Specerijen Compagnie De Ster en De Lelie. Deze middag wordt u meegenomen in de geschiedenis van de molens en de toekomst. Datum: maandag 20 april van 15.00-16.00 uur.

Voorlichting iPad
Georganiseerd door Enactus, studenten van de Erasmus Universiteit. Tijdens deze voorlichting komt u meer te weten over de gebruiksvriendelijkheid van een iPad en kunt u zich desgewenst aanmelden voor een cursus. Zaterdag 11 april tussen 14.00 en 17.00 uur.

Van Middin/Senions

Voorkom inbraak en overval!
Iemand aan de deur? Let op! De tactieken van overvallers om binnen te komen, variëren van zielige verhalen tot grof geweld. Een greep uit de preventietips van de politie:

inbreker uit op gemak def- afbeelding april 2012 (PKVW)

  • Doe nooit zomaar open!
  • Kijk eerst door het raam, deurspion of gebruik de intercom
  • Door middel van een kierstandhouder (een stevigere variant van de deurketting) kunt u uw voordeur een klein stukje openen zonder dat er tegen uw wil personen binnendringen
    Vraag wie de persoon is en wat deze komt doen, vraag om een legitimatie
  • Wees bedacht op zielige praatjes of smoezen die oplichters gebruiken om binnen te komen
  • Vertrouwt u het niet, bel dan direct de politie op 112
  • Geef nooit uw bankpas/pincode af
  • Blokkeer direct uw bankpas wanneer u bent bestolen of opgelicht

Afspraak met een bedrijf aan huis? Voelt u zich hier niet veilig bij, zorg dan dat er een bekende bij u aanwezig is

Schaf een draadloze deurbel aan en geef de bel aan de buren. De belknop plaatst u in de woning nabij de voordeur. Bij onraad kunt u direct de buren bellen. Spreek met de buren af voor welke voorvallen u op de bel drukt. Dat kan ook om uw gezondheid gaan.
Wilt u zeker zijn dat uw alarmmelding wordt opgemerkt, dan adviseren wij een particuliere alarmcentrale. Dan is de alarmopvolging gegarandeerd.

pnielaafje