Op zaterdag 17 en zondag 18 juni neemt de Protestantse gemeente te Rotterdam-Kralingen afscheid van het gebouw Pro Rege, Oudedijk 113. Het gebouw is bijna 100 jaar eigendom geweest van de Gereformeerde kerk van Rotterdam-Kralingen en is al die jaren gebruikt voor kerkdiensten en allerlei kerkelijke activiteiten, zoals jongerenverenigingen en een christelijke bibliotheek. Voor Kralingen is Pro Rege jarenlang een belangrijke plek geweest voor culturele activiteiten. Vele koren, orkesten, verenigingen en clubs hebben in de afgelopen jaren van Pro Rege gebruik kunnen maken.

Eind 2022 heeft de Gereformeerde kerk het gebouw om financiële redenen moeten verkopen. De Gereformeerde kerk werkt al vele jaren nauw samen met de Hervormde gemeente Kralingen en is daar inmiddels officieel mee gefuseerd. Voortaan worden alle kerkdiensten in de Hoflaankerk gehouden. Ook een aantal verenigingen, koren etc. kunnen in de toekomst een nieuwe plek krijgen in de Hoflaankerk.

De nieuwe eigenaar is de lokale projectontwikkelaar In de Stad die Pro Rege een nieuwe, maatschappelijke bestemming wil geven op het gebied van wonen en zorg, met behoud van de karakteristieke gevel van het gebouw.

U kunt op zaterdag 17 juni voor de laatste maal een kijkje nemen in Pro Rege. Vanaf 12.00 uur tot 15.00 uur is er open huis en een tentoonstelling met bijzonder archiefmateriaal en bijbelse platen en maquettes.

Op zondag 18 juni is om 10.00 uur de laatste kerkdienst.

U bent op 17 en 18 juni van harte welkom in Pro Rege.

(ingezonden mededeling Protestante Gemeente Rotterdam-Kralingen)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.