Aletta Meijer geeft iemand zangles in India vanuit een huiskamer aan de Rotterdamse Bloklandstraat. De Online Zangschool biedt via Skype zangles aan voor leerlingen over de hele wereld. Van huiskamer tot huiskamer, van Nederland tot India. Oprichtster Aletta Meijer kwam met het idee om online zangles te gaan geven toen ze zelf in het buitenland woonde. Ze wilde zich niet beperken tot 1 of 2 landen, maar wilde bereikbaar zijn voor iedereen in de wereld. Inmiddels heeft De Online Zangschool leerlingen uit o.a. Spanje, Engeland en India, en Aletta wil alleen maar uitbreiden.

‘We leven in 2013, en daar hoort ook een manier van lesgeven bij die dat uitstraalt. Daarnaast is het interessant om tijdens een les een kijkje te nemen in de woonkamer van verschillende culturen, en verschillende soorten stemmen voorbij te horen komen. Dat maakt dat het niet alleen leuk werk is, maar ook leerzaam. Zo kwam bijvoorbeeld een Indiase leerling met een Bollywood nummer naar de les. Dat was een moment waarop ik dacht; wow, daar weet ik weinig van. Stond ik daar met mijn mond vol tanden. Uiteindelijk komt het zangtechnisch in grote lijnen wel op hetzelfde neer, maar een interessante les was het zeker.”

Via Skype worden de lessen gegeven in populaire genres zoals pop, R&B, soul en rock. De kosten zijn lager dan bij een normale les, waarbij je fysiek in de ruimte bent met de lerares. Een les kost dan twintig euro.

‘Het grootste voordeel aan online lesgeven is dat ik niemand uitsluit, en voor mij persoonlijk is het goed te combineren met mijn eigen bestaan als jonge moeder van een jochie van 1.’ Aletta stond in 2007 op de eerste Heartbreakers & Ass Shakers cd van de Popunie en was in dat jaar tevens finaliste in de categorie singer/songwriters van de Grote Prijs van Zuid-Holland.

Voor meer informatie bezoek je de Facebook pagina van De Online Zangschool.

Radio fragment: RTV Rijnmond