De Kralingse wijkagenten gaven donderdagmiddag bewoners van seniorenflat Mazesteyn voorlichting over veiligheid. Alle vormen van babbeltrucs passeerden de revue. Knikkend werden ze aangehoord. Toch komen babbeltrucs nog steeds op allerlei manieren voor. Daders zijn zo gehaaid dat het noodzakelijk blijft om elkaar te helpen babbeltrucs te voorkomen.

Een 84-jarige vrouw aan de Ebalstraat in Kralingen was op haar hoede dankzij haar familie en de politiecampagne met Andre van Duin. En toch werd zij slachtoffer. Ook een man aan de Spiegelnisserkade trapte helaas in een glad gaslekkage-verhaal.

Donderdagmiddag liet de 84-jarige bewoonster een onbekende man buiten staan met zijn verhaal over een kapotte schoorsteen. Door de kier van de deur ging ze het gesprek aan. Hij vroeg of hij zijn nummer op een blocnote mocht schrijven. Toen hij zijn gegevens op het papier teruggaf, wist hij met zijn andere hand haar ketting af te trekken. Als een haas ging hij ervan door richting de Kralingse Plaslaan. De man droeg een broek met geel/groene strepen en een zwarte jas. Hij is kaal, heeft een snor en een spits gezicht.

Een meneer op de Spiegelnisserkade in Crooswijk was helaas te goed van vertrouwen. Donderdagmiddag om 13.00 uur was er zogenaamd een gaslek en moest de oplichter nodig in de meterkast kijken. De bewoner liet hem binnen nadat de man een pasje van een energiebedrijf liet zien. De oplichter verliet het huis met de boodschap de andere buren te waarschuwen. De bewoner was vervolgens een groot bedrag aan contant geld kwijt. De verdachte is slank, heeft smal gezicht en heeft donkerblond haar. Hij droeg donkere kleding en wordt rond de 45 jaar geschat.

Heeft u informatie over (één van de) de babbeltrucs of herkent u de verdachten? Bel dan met 0900-8844 of met 0800-7000 als u liever anoniem wilt blijven. #Laatniemandbinnen #Watzeookverzinnen

Meer informatie: Politie.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.