Bewoonster Habiba tipte De Ster. In de Jaffadwarsstraatstraat in Kralingen-West waar zij woont is een aantal bewoners al sinds 2006 bezig met geveltuinen. De resultaten mogen er zijn. Onlangs werd nog een nieuwe geveltuin aangelegd, vlakbij de vuilcontainers. Sindsdien worden daar nauwelijks nog vuilniszakken e.d. achtergelaten op de stoep. Op de groepsfoto, van links naar rechts, Habiba, Corrien, Yvonne, Edwin en Peter.

De bewoners van de Jaffadwarsstraat laten het niet bij de geveltuinen. Om planten een plekje te geven en goed te laten uitkomen, doen een oude stoel en een vogelkooi dienst en opengesneden jerrycans blijken plantenbakken.

Bij de vogelkooi, Milos en  rechts Edwin. De laatste is hovenier en zit momenteel in het ‘groot groen’, d.w.z. onderhoud aan bomen en gazons. De vraag wat er zoal is geplant beantwoordt hij zonder aarzeling: hortensia, verbena, lavendel, witte en blauwe druif, oleander, lupine, viburnum, skimmia. Daarmee houdt het niet op. Ook ’s winters blijven een aantal planten groen, weet Edwin. Wie aan het werk wil met groen in de eigen straat kan kijken op: opzoomermee.nl/groen

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Adam is 8 jaar en de jongste ‘tuinman’ van de straat en kwam op verzoek naar buiten maar Nora wilde dat niet maar stak wel even haar hoofd boven de geraniums uit. Haar partner Erik, met oranje gieter, deed geen moeite haar op andere gedachten te brengen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.