Wat kun je er zelf aan doen?

Op maandag 9 november organiseert het Havenziekenhuis een informatiebijeenkomst over COPD. Centraal staat hoe je als patiënt om kan gaan met de beperkingen in het dagelijks leven. De bijeenkomst is bestemd voor patiënten met COPD en hun partners.

Het programma bestaat uit tips voor het dagelijks leven. Wat kun je er zelf aan doen? Wat zit er in de e-sigaret? Er is een workshop over energieverdeling, waarin de patiënt leert een dagindeling te maken aan de hand van hoeveel energie een bepaalde taak vraagt. Tot slot is er ook een workshop voor de partners. In deze workshop staan we stil bij wat het betekent om partner te zijn van een patiënt met COPD.

Aanmelden
Datum: 9 november, 2015. Tijd: 14.00 tot 16.50 uur. Locatie: Havenziekenhuis, Haringvliet 2, Rotterdam, BE Ruyszaal, 5e etage. Aanmelden kan via 010–4043368 of longverpleegkundigen@havenziekenhuis.nl. Meer informatie vindt u op onze website www.havenziekenhuis.nl/longziekte

Havenziekenhuis
Het Havenziekenhuis en Instituut voor Tropische Ziekten B.V. is een thuishaven voor wereldburgers, Rotterdammers, zeelieden en binnenschippers. Het is een klein en toegankelijk algemeen ziekenhuis. Het Havenziekenhuis biedt goede medische zorg met persoonlijke aandacht in een gastvrije omgeving. Patiënten kunnen er snel terecht voor onderzoek en behandeling bij hun vertrouwde medisch specialist. Al sinds de oprichting in 1927 is het Havenziekenhuis marktleider op het gebied van Tropengeneeskunde en Reizigersziekten. Een andere bijzondere specialisatie van het Havenziekenhuis is de Ouderengeneeskunde; de specifieke zorg voor de ouder wordende mens door diverse disciplines. Het Havenziekenhuis is een zelfstandige dochter van het Erasmus MC en heeft daardoor een directe lijn met de medisch specialisten van dit universitair medisch centrum.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]