Aan de rand van het Kralingse Bos verrijst op dit moment Nieuw Kralingen: een duurzame nieuwe woonwijk. Hiervoor is wel een verlegging van de Bosdreef nodig. 

Nieuw Kralingen krijgt ongeveer 800 woningen. Aan de noordzijde van de nieuwe wijk komt een nieuwe bedrijvenstrook. Dit wordt een overgangsgebied tussen het huidige bedrijventerrein en de nieuwe woningen.

Om ruimte te maken voor zowel de woningen én het bedrijventerrein, moet de Bosdreef een stukje opschuiven. Vanaf de StoomStichting Nederland wordt de weg binnenkort verlegd naar het noorden. Om daar weer aan te sluiten op de Boezemlaan.

Het verkeer rijdt dan in de toekomst niet dwars door Nieuw Kralingen heen. De aanleg van de nieuwe weg start in september, daarom is de huidige Bosdreef vanaf maandag 11 september dicht. Deze afsluiting duurt een paar weken.

Al het verkeer wordt omgeleid. Er wordt vanaf dan namelijk gewerkt aan een afslag naar de nieuwe verlegde Bosdreef. Na deze werkzaamheden gaat de Bosdreef weer open, tot de nieuwe – verlegde – weg klaar is over een aantal jaar.

Meer weten over dit project? Kijk dan op rotterdam.nl/nieuwkralingen. Speciaal voor omwonenden van Nieuw Kralingen is er een nieuwsbrief gemaakt over de werkzaamheden. Deze nieuwsbrief is te bekijken op nieuwkralingen.nl. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan op deze website.

Via: nieuwsbrief gemeente Rotterdam


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.