Kralingen-Crooswijk – ‘Hilarisch’ noemde de rechter onlangs de ontsnappingspoging van de twee inbrekers, die in mei toesloegen in Café Lusthof in de Lusthofstraat.

Toen de politie arriveerde vloog Crooswijker I.D. (48) de herentoilet in, klom langs de wanden omhoog en verstopte zich achter het systeemplafond. Boven het damestoilet stortte hij naar beneden en brak drie ribben op de rand van de pot. Via een luik belandde hij in de achtertuin, waar hij over schuttingen klom. Op straat hield de politie hem aan en bracht hem met een geperforeerde long direct naar het ziekenhuis. Inbreker 2 verdween ook achter de plafondtegels en kroop via een gat naar het belendende I Love Sushi. Daar moesten dienders hem ontzetten, toen hij klem was komen te zitten achter een koelkast.

Schade
Voor duizenden euro’s schade aan apparatuur, plafonds, wanden en leidingen richtte het inbrekersduo aan in de kroeg en bij de sushiverkoper. Een ruit aan de straatzijde was vernield om binnen te komen. De gokkast was gesloopt en uit Café Lusthof verdween ruim 800 euro, die is teruggevonden in de onderbroek van inbreker 2. Die is voor deze en andere inbraken eerder veroordeeld tot vijf maanden cel en betaling van enkele duizenden euro’s schadevergoeding.

Fingerprint
Crooswijker I.D. die in de Lusthofstraat aanvankelijk op de uitkijk stond, maar zich verveelde en toch ook even binnen ging kijken, stond ook terecht voor de inbraak bij Café Okee in de Boezemstraat. Bijna drie weken eerder gingen inbrekers daar aan de haal met een grote hoeveelheid sterke drank, een tv en karaokebox. Op een glasscherf van de gebroken ruit – waardoor de dieven binnenkwamen – zat de vingerafdruk van de vlakbij wonende I.D. Maar die ontkent de inbraak bij hoog en laag. Hij was – volgens eigen zeggen – vaste klant in de kroeg en kan het spoor daar hebben achtergelaten. Niet bewezen is dat zijn ‘fingerprint’ een daderspoor is, concludeerde de rechter. Omdat het na een crimineel verleden met de cokeverslaafde relatief goed gaat, matigde de rechter de sanctie voor één inbraak tot een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand.

CZ


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.