In 1984 stapte Carlijn van Ramshorst, 4 jaar jong, voor ’t eerst naar binnen als leerling in De Kralingsche School. Vrijdag 21 juni jl., 40 jaar later, speelde zij daar als actrice met collega’s Bartho Braat en Claire Schuyffel het door haar geschreven toneelstuk ‘Prins Gezocht!’ voor de leerlingen van De Kralingsche School.

Carlijn deed mee aan de ‘eindmusical’ op De Kralingsche School maar dacht toen niet aan een carrière bij het toneel. Na het Libanon Lyceum, ook in Kralingen, koos ze voor de Hotelschool in Den Haag. Daar deed ze mee aan studententoneel maar de stage bij Joop van den Ende, producent televisie, film en theater, gaf de doorslag. De drama-opleiding aan ‘Het Collectief’ in Amsterdam volgde.

Carlijn verhuisde naar Shanghai (!), nadat ze tot in 2014 had meegespeeld in Huisje Boompje Beestje.  Daar wordt nog steeds naar gekeken, volgens haar. Ze ‘vloog heen en weer’ en deed zo’n 4 jaar mee aan Engelstalige producties. Uit Shanghai bracht ze Mrs. Picasso mee terug, een solovoorstelling, die ze produceerde en speelde, tot in de 20-er jaren.  Carlijn heeft twee kinderen en woont in Baambrugge (Utrecht) maar zou wel terug willen naar een grote stad als Rotterdam.

‘Prins Gezocht!’ is gebaseerd op een sprookje van Janneke Schotveld. Zó staat het op www.kindertheater.nl/: (…) Het stuk gaat over een eigenwijze prinses die moet trouwen, want haar ouders zijn burned out en willen met pensioen. Maar op Prinsen Tinder is dat nog een hele opgave. Want hoe weet je nou wanneer je echt verliefd bent? Voor kinderen (en ouders!) verwarrende thema’s als verliefd worden, gezinsdynamiek en opgroeien spelen een grote rol. Kennen we niet allemaal de worsteling van wat er van je verwacht wordt versus je hart volgen?

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Voorlopig zijn de voorstellingen van ‘Prins Gezocht!’ try-outs. Op het programma staat deelname aan het Sprookjesfestival in Arnhem in oktober en daana zijn de theaters aan de beurt in 2025. Boekingen: kindertheater.nl/bartho-claire-carlijn/22103-prins-gezocht


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.