foto Floris Admiraal

Coco Bowles: poppy jazz met de zwoele roes van een goed glas rode wijn… Coco Bowles is een Delftse band met een repertoire van eigen jazzy songs. Op het moment dat de band ontstond in 2003 speelden de muzikanten al langer met elkaar in bands die varieerden van dixieland jazz tot psychedelische funkrock. De brede muzikale smaak en ervaring van de muzikanten smelt in Coco Bowles samen vanuit een gemeenschappelijke liefde: Jazz met een recht voor z’n raap puur akoestisch geluid.

café JW, 24 maart – 18.00 uur

Coco-Bowles-foto-Ivar-Teunissen01
foto Ivar Teunissen

Coco Bowles voelt zich thuis op zomerse openluchtfestivals zoals Madnes Ameland, Jazzfestival Delft en het Ontspoord festival maar speelt ook graag in theaters waaronder het Floratheater, de Koninklijke Schouwburg Den Haag en Theater de Veste of in kleine of grotere cafés. De Coco’s passen in een intieme setting of lekker meeslepend voor een groot publiek. De liedjes van Coco Bowles zijn een gebalanceerde mix van fris en poppy, speelse gipsy sounds met zo nu en dan complexere jazztonen. Dit wordt afgemaakt met een krachtige boventoon: Birgit’s zang die je lieflijk toezingt of de rauwe randjes van een muzikaal verhaal laat zien. Met volle warme klanken neemt Birgit het publiek zinnenprikkelend mee in de dialoog die zij met de contrabas, gitaar en blaasinstrumenten aangaat.

De Coco’s hebben er plezier in, op en naast het podium en dat hoor je!

In 2008 nam Coco Bowles de eerste CD Echoes in the Alley op, een album geïnspireerd op herinneringen aan de geboortestad Delft. Echoes in the Alley kreeg lovende kritieken van recensenten van de PopUnie en het Algemeen Dagblad. Naar aanleiding van deze cd heeft de Coco Bowles veel live optredens gespeeld op verschillende podia en radiostations (wayfm, radio Delft, Stadsradio Amsterdam), ondertussen wordt er natuurlijk gewerkt aan nieuw repertoire. Ook werkte Coco Bowles mee aan verschillende creatieve projecten zoals het no15 theaterfestival, de Museumnacht, de installatie Musicaravana en de Blues Cruise. In juni 2011 won Coco Bowles de eerste prijs van de Buitenwatersloot Bokaal.

Coco Bowles bestaat uit:

Birgit Klinge: Zang
Midas Ghijsels: Gitaar
Dominique Bentvelsen: Contrabas
Erik van Geer: Sax, Klarinet, Dwarsfluit
Paul van Nispen: Drum, Percussie

café JW, 24 maart – 18.00 uur