Lang zal Crooswijker Elhassan Ch. (46 jr.) zich de aanhouding februari dit jaar herinneren. Een politiehond werd ingezet en die beet de man meermalen in zijn rug, waardoor hij blijvende littekens opliep.

De drugsverslaafde Crooswijker reed in februari in een gestolen auto, die hij – volgens eigen zegen – even van een vriend had geleend. “De sleutels waren erbij. Hoe kon ik weten dat die wagen was gestolen?”, reageerde hij onlangs in de rechtszaal op de beschuldiging.

Door opmerkelijk rijgedrag werd hij aangehouden in Katendrecht, vlakbij de woning van zijn ouders, waar hij op visite ging. Volgens een politieagent kwam hij dreigend met de armen gespreid op de diender aflopen, waarop die ter bescherming de viervoeter losliet. “Dan had dat beest toch in mijn armen gebeten? Ik lag geboeid op de grond en toen liet hij me bijten,” zei de arrestant, die een klacht tegen het politieoptreden wilde indienen. ,,Wat wil je nou, kankerhoer,”riep hij naar de politie. En tegen een arrestantenbegeleider op het politiebureau zei hij later: “Wacht maar tot ik die man met die hond buiten tegenkom. Dan blaas ik zijn kop eraf.”

Vorig jaar november pleegde de Crooswijker een woninginbraak op de Linker Rottekade, waar een laptop en paspoort werden gestolen. Zijn bloed werd aangetroffen bij een gebroken ruit. Voor de inbraak, heling van de in het Scheepvaartkwartier gestolen auto, waarvan de eigenaar de sleutels had verloren, de belediging en bedreiging van de politieagent eiste Justitie onlangs zes maanden cel, waartoe hij ook werd veroordeeld. De rechter legde daarvan één maand voorwaardelijk op om de Crooswijker tot afkicken te dwingen.

(van onze rechtbankverslaggever)