Een bewoonster van de Exercitiestraat in Crooswijk kreeg in augustus de schrik van haar leven, toen ze bij thuiskomst een vreemde man in haar bed aantrof.

Ze liet haar zusje, dat kwam logeren, achter in de gang en waarschuwde haar vader die haar en haar zus met de auto had gebracht en nog niet was weggereden. Die stormde naar binnen, overmeesterde de indringer met een kopstoot, bedreigde hem met een stok en wachtte tot de gealarmeerde politie kwam.

Over tijd
De indringer had alle kasten en laden in huis doorzocht op waardevolle spullen. Hij gooide ook diepvriesvoeding uit de ijskast in de vuilniszak omdat die over tijd was, maakte het zich gezellig en deed zich tegoed aan een fles cola van de bewoonster. De kachel en wc-bril liepen schade op door ‘onkundig gebruik’. “Die waren al kapot. Ze wil dat ik de schade betaal. Ik ben geen inbreker. Ik zocht alleen onderdak”, vertelde de terechtstaande 21-jarige Spanjaard onlangs bij de rechter. Drie dagen zwierf hij door Rotterdam, nadat bleek dat de vrouw, waarvoor hij naar Nederland was gekomen, niets met hem wilde. Zijn familie kon geen hulp bieden. ,,Ik zag de deur van die woning openstaan en het regende heel hard. In Spanje mag je een lege woning binnengaan, als je dakloos bent. De deur stond open. Het zag er verpauperd uit en leek onbewoond. Doordat het regende, was ik uitgeput en ben naar binnen gegaan. Ik kan begrijpen dat ze schrok, maar ik had geen andere mogelijkheid’’, aldus de badmeester uit Tenerife.

De officier van justitie geloofde niks van zijn verhaal en eiste onlangs vier maanden cel tegen de man voor inbraak, diefstal van limonade en vernieling van het voordeurruitje. Sinds het voorval zit de verdachte in voorarrest. In afwachting van de uitspraak over twee weken heeft de rechter hem onmiddellijk vrijgelaten, omdat hij de geëiste straf al vrijwel uitzat.

(van onze rechtbankverslaggever)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]