Gek op klassieke muziek, picknicken en romantisch uitgedoste mensen? Kom op zondag 25 augustus dan naar Het Park bij de Euromast. Hier vindt de 27e editie van de Dag van de Romantische Muziek plaats.

Het festival biedt een dag- en avondvullend programma. Naast de klassieke muziek is aandacht voor poëzie, dans en theater. Natuurlijk is de jaarlijkse romantische loterij ook aanwezig. En… er zijn weer mooie prijzen te winnen!

Een greep uit de artiesten:

1. Pianoduo Blaak
De broers Martijn en Stefan Blaak verzorgen tijdens de Dag het openingsconcert met onder andere het Four Piece Suite van Richard Rodney Bennett.

2. Drijfzand
Acteurs van ‘Drijfzand’ spelen op verschillende plaatsen in het park scènes op uit ‘Het Belang van Ernst’ van Oscar Wilde, afgewisseld met improvisaties.

3. Duo Lente
Tim Krakers speelt reeds vier jaar samen met de violiste Svetlana Pilipenko in Duo Lente. Op de Dag spelen ze de romantische muziek van Grieg.

4. Victoria Skornyakova
Victoria, in 2011 afgestudeerd van het Rotterdamse Conservatorium, zal een stuk spelen op een viool onder begeleiding van Elena Piccione op de piano.

5. Sopa de Choro
Sopa de Choro speelt Choro muziek uit Brazilië. De band (dwarsfluit, percussie, gitaar en klarinet) is bij elkaar gebracht door de fluitist Floor Polder.

Parkproeven
Nieuw bij De Dag van de Romantische muziek dit jaar is het onderdeel Parkproeven. Op verschillende plekken in het park kun je genieten van (h)eerlijke gerechten van de Rotterdamse traiteurs, restaurants en cateraars.

Dag van de Romantische Muziek
Datum: zondag 25 augustus
Locatie: Park bij de Euromast
Toegang: gratis
Meer informatie: www.dagvanderomantischemuziek.nl

Dag van de Romantische muziek 2012