Niek Elshof kan met recht een specialist in wijn worden genoemd. Hij weet niet alleen (bijna) alles van wijn, hij maakt wijn, keurt wijn, assembleert wijn, is importeur van heel veel grote en kleine wijnhuizen en heel belangrijk: hij kan waanzinnig goed ruiken.

Met Niek over wijn praten is hetzelfde als 1000 wijnboeken tegelijkertijd openslaan. Wij pakken drie items uit die vloed aan interessante informatie:

Niek Elshof is sinds enkele jaren vicepresident van de ‘Orde van de Compagnons du Beaujolais’ voor Nederland. Dit gezelschap houdt zich bezig met het promoten van heel goede Beaujolais: de ‘cru Beaujolais’. Niek: ,,Komt de Beaujolaiswijn uit één specifiek gebied dan is het een cru Beaujolais. Die ‘cru’s’ verschillen nogal van smaak. Komt de wijn uit meerdere gebieden, dan heet die een Beaujolais AC. (Appellation Controlée). Ik heb meerdere keren bij de assemblage van een Beaujolais AC geholpen. Daardoor weet ik wat de beste cru’s zijn”.

Ook met de Champagnes is Niek Elshof flink bezig. Hij is al acht jaar importeur van niet de eerste de beste merken: Marquis de la Fayette en Laurent Perrier. Niek: ,,Die promoten wij nu door heel Europa. Volgend jaar gaan wij zelfs weekendreizen organiseren naar de Champagnestreek. Men overnacht dan in een prachtig authentiek hotel middenin Epernay, waar recht ervoor dat grootste wijnvat van de wereld staat. Deelnemers krijgen alles te zien en te proeven wat van belang is in deze streek”.

Ons gesprek komt op de verkoop van witte wijn. Wordt het de eeuwige Chardonnay of de Sauvignon? Niek: ,,De meeste mensen kiezen één van deze twee, maar er is zoveel meer. Natuurlijk zijn die twee heel frisse en drinkbare wijnen, maar ik heb nu weer iets nieuws ontdekt. Franse wijnboeren zijn neergestreken in Bulgarije. Die maken daar een schitterende, droge witte wijn van de MISKET, een oude Bulgaarse druif, iets gekruid met een heel eigen karakter. Werkelijk schitterend”.

DE KRALINGSE WIJNSPECIALIST
Lusthofstraat 80-C
Rotterdam-Kralingen
tel. 010-4532532
mobiel: 0622-425699
www.kralingsewijnspecialist.nl

 

Win wijn door uit eten te gaan!

Wilt u ook kans maken op een gratis doos heerlijke wijn uit het uitgebreide assortiment van DE KRALINGSE WIJNSPECIALIST in de Lusthofstraat? Ga eten bij één van de restaurants op de Culinairkaart en stuur de bon van uw etentje op naar DE STER, IJsclubstraat 37, 3061 GS, Rotterdam. Misschien bent u de volgende winnaar. Vermeld ook even uw telefoonnummer, anders kunnen wij u niet bellen.

 

STER CULINAIR


Zet uw restaurant of eetcafé ook op de culinaire kaart

Dat kan door mee te doen met de STER CULINAIR PAGINA of door uw advertorial te plaatsen in de krant en online. Stuur ons een mail voor meer informatie: info@stervankralingen.nl