Dat er veel water is in en rond Rotterdam is geen geheim maar dat er toenemende aandacht is voor groen op het water wordt pas de laatste tijd goed zichtbaar. Een drijvend bos, een drijvend park en misschien een drijvende stadsboerderij zijn de voorbeelden.

De afgelopen maanden is er naast en in de voormalige filterbassins van de DWL-watertoren in Kralingen door de initiatiefnemers, buurtbewoners en toeleveringsbedrijven hard gewerkt aan een serie van vijf drijvende eilanden.

De initiatiefnemers van NAT DWL zijn werkzaam op de volgende gebieden : Chiel van der Stelt (architect); Han van Hulzen (ecoloog) en Paul Wiese (stadspedagoog) en ze vormden een combi om een ontwerp te maken voor natte natuur.
De eilanden samen zijn een permanente tentoonstelling van soorten natte natuur zoals die rondom Rotterdam te vinden zijn- zoals op het Eiland Brienenoord of bij de Rhoonse Grienden.

drijvende-eilanden-in-dwl-bassins-web

Foto: Han van Hulzen

De eilanden zijn gebaseerd op verschillende rivieroevers namelijk; Zoetwatergetijden, Rietland, Wilgengriend, Rivierduin en Zeggemoeras. De meer dan tachtig toegepaste plantensoorten zijn weliswaar voor het merendeel nog klein maar het eerste pilot-eiland dat vorig jaar al te water werd gelaten laat zien dat de planten in een jaar tijd flink kunnen uitgroeien. De verwachting is dat de eilanden ook allerlei andere natuur aantrekken zoals insecten, watervlooien en kleine vissoorten.
Nu al blijkt dat ze bij een breder publiek interesse wekken.

Meer informatie op Facebook: facebook.com/Drijvende-eilanden-waterbassins-DWL

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]