“Moet je nou’s zien”, zegt meubelstoffeerder Martin Descendre, “de mensen willen tegenwoordig weer veel zelf doen aan hun meubilair en ik heb puike spullen voor ze”. Hij wijst op het leervet, de antiekwas en de meubel wonderolie – in handzame potjes en handig flesje.

Er zijn natuurlijk nog veel meer onderhoudsmiddelen, allemaal goed te zien, in één oogopslag, want Descendre heeft weer een echte ‘showroom’ (de werkplaats ligt daarachter). Ook zijn er nog een heleboel ‘kleine dingetjes’, zoals meubel siernagels, singelband, veren, (Swarovski) knopen, enz. Dus, als u zelf aan de slag wilt…

descendre

Leer
Martin Descendre heeft in de gaten dat stofferen met leer ‘in’ is, maar laat ook weten dat de nieuwe collectie meubelstoffen (talloze stalen!) binnen is. Komt u zich maar eraan verlustigen!

Martin Descendre

Martin Descendre

Zwanger
Onlangs bij een Kralingse dame kreeg Martin Descendre te horen: “De vorige keer dat u bij ons was, was uw vrouw zwanger”. “’t Zal mijn dochter zijn geweest”, reageerde Martin (grootvader van vier keinkinderen). Nee hoor, ’t ging wel degelijk om zijn vrouw. Dus, lang voordat Martin Descendre zich in Kralingen vestigde, was hij daar al aan het werk. Kennelijk tot genoegen.

Stoelen mattenDescendre rieten stoelen
Martin Descendre leerde als jongen al van zijn vader stoelen matten. En zijn vader leerde het weer van zijn vader. Over biezen e.d. kan hij zeer lang aan het woord zijn. Het bleef niet bij stoelen matten. Meubels stofferen (ook leer!) kwam erbij en de activiteiten werden vervolgens verder uitgebreid, zoals meubels spuiten en restaureren. In Kralingen en de wijde omtrek waardeert men inmiddels zijn vakmanschap zoals ruimschoots is gebleken.

Descendre logo

 

 

 

 

 

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.