Het aantal webshops in Nederland stijgt al jaren met een enorm tempo. Dit komt doordat er enerzijds steeds meer vraag is naar producten uit webshops en anderzijds is het starten van een webshop ook een stuk gemakkelijker geworden. Ondanks dat het een stuk gemakkelijk is geworden zijn er nog tal van zaken waar je aan dient te denken als het gaat om het beginnen van een webshop. In deze blog nemen we je daarom mee in een aantal van deze zaken.

Domeinnaam
De domeinnaam is een van de belangrijkste aspecten als het gaat om een webshop. De domeinnaam is namelijk je ‘virtuele uithangbord’. Probeer daarom altijd een zogeheten premium domeinnaam te bemachtigen. Dit zijn mooie domeinnamen die zo dicht mogelijk bij je core business blijven. Hoe beter de domeinnaam bij jouw business past, hoe betrouwbaarder jouw webshop ook zal zijn. Het aanschaffen van een domeinnaam mag dan ook best wat geld kosten. Je zult hier namelijk nog jarenlang plezier van hebben!

Hosting
Om jouw webshop online te houden dient deze gehost te worden. Dit doe je bij een hostingpartij. Bij een hostingpartij kun je namelijk een stukje serverruimte huren waar jouw webshop op kan draaien. Hierin is het belangrijk om te weten dat er verschillende manieren van hosting zijn. De meest voorkomende zijn shared en managed hosting. In de shared hosting staat jouw webshop op een server met andere domeinen en in de managed hosting heb je een stukje serverruimte dat enkel voor jouw webshop draait. Managed hosting is een stuk veiliger en betrouwbaarder maar daarmee ook een stuk duurder!

Leuke niche
Wanneer jij een webshop wilt beginnen is het belangrijk dat je een beetje feeling hebt met de producten die je verkoopt. Er komt namelijk altijd een stukje klantcontact kijken bij het hebben van een webshop. Wanneer je verstand hebt van de producten die je verkoopt is het dan ook een stuk makkelijker om jouw klanten te woord te staan. Dit is anno 2021 dan ook ontzettend belangrijk. Als klanten het idee hebben dat een webshop niet uitblinkt op het gebied van kennis of klantenservice dan kiezen ze in het vervolg al snel voor een andere webshop.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.