Wie langs de Heavenly cupcakes op de Vlietlaan in Kralingen loopt, kan op de deur lezen dat er niet meer gebakken wordt en dat de winkel doorgaat als vegan conceptstore. De 64-jarige eigenaresse Jessica Stirler was klaar met bakken: “De koek was simpelweg gewoon op.”

Heavenly Cupcakes is al elf jaar lang een begrip in de stad. Jessica begon haar winkel aan de Nieuwe Binnenweg en verhuisde later naar de Vlietlaan. Toen Heavenly Cupcakes haar deuren opende, was het de eerste vegan bakkerij in Rotterdam. “Nu zijn er zoveel vegan bakkerijen bijgekomen, dat vind ik heel leuk. Ik ben wel een beetje klaar met bakken nu ik 64 ben. Voor mij was de spreekwoordelijke koek dus wel op. Het is tijd dat de nieuwe generatie het overneemt.”

Jessica is nog niet klaar met ondernemen, wat haar op het idee bracht om het pand aan de Vlietlaan in te richten als conceptstore. Sinds kort kun je er handgemaakte vegan spullen kopen, die allemaal gemaakt zijn door vrouwen met een kleine onderneming. Zo verkoopt ze onder andere vegan tassen van duurzame kurk uit Portugal en kokosnoot kaarsen. Ook is Jessica van plan een deel van de winkel in te richten als kringloop. Daarnaast is ze bezig met het uitwerken van een nieuw idee, dat de werktitel ‘Spullenhulp Kralingen’ heeft. “Ik wil de Rotterdammers die geen geld hebben voor het kopen van essentiële producten helpen hiermee, daarom stop ik 20% van de opbrengst van de kringloop hierin.” Jessica hoopt nog veel klanten te mogen verwelkomen in Heavenly Cupcakes. “Dezelfde naam met hetzelfde sfeertje alleen dan met andere vegan producten.”

Bron: OpenRotterdam

In 2017 ging OpenRotterdam nog langs bij Jessica, toen ze nog volop aan het bakken was.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.