Het is vakantie en dus verzon Anneke Strasters van de Bewonersgroep Slachthuisterrein in Crooswijk iets leuks en leerzaams voor de kinderen. Op dinsdagmiddag 3 augustus konden die op pad, groepsgewijs, voor een tocht over het Slachthuisterrein. Elk groepje moest proberen de antwoorden te vinden op de 10 vragen over hun buurt. Zie ook: facebook.com/anneke.strasters

Op de foto het groepje dat als eerste zou vertrekken, van links naar rechts: Mimi (8jr.), Sendija (9½jr.), Inaya (11jr.) en Imad (7jr.), in gezelschap van cultuurregisseur Talitha Holl. Zie: cultuurconcreet.nl/gebieden/kralingen-crooswijk

ESCAPE ROUTE……………..   KEN JIJ JE WIJK ???????????????

Vraag 1:  Wie heeft de Os op de Koeweide Ontworpen.

Vraag 2:  Waar staat de muurschildering v.d kerk en hoe heet de kerk, waar stond hij vroeger en wat staat daar nu.

Vraag 3:  Wij hadden een beroemde bokser in Crooswijk , hoe heet hij? En waar staat zijn standbeeld . En waar staan er nog 2 muurschilderingen van hem ?

Vraag 4:  Hoeveel koeien staan er in de wijk en waar staan ze?

Vraag 5:  Waar staan de letters “Welkom in Crooswijk”?

Vraag 6:  Langs hoeveel wegen kunnen wij van Crooswijk naar Kralingen, leg uit??     (Wandel dan over de Slachthuiskade en de Schapendreef)

Vraag 7:  Hoeveel energiehuisjes zijn er beschilderd , wat staat erop ?

Vraag 8:  Waar hangt een grote foto (Billboard) van de koeien die vanaf de veemarkt naar het Slachthuisterrein werden vervoerd?

Vraag 9:  EN waar staat een groot kunststuk van een gesneden stuk vlees wat er ons aan herinnert dat hier vroeger het vee werd geslacht.

Vraag 10: Hoeveel binnenterreinen hebben speeltoestellen??


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.