De eerste thuiswedstrijd van Excelsior Rotterdam in het seizoen 2017-2018 is dezelfde als de laatste thuiswedstrijd van het afgelopen seizoen. Op zondag 20 augustus komt Feyenoord op bezoek in het Van Donge & De Roo Stadion. De aftrap is om 12.30 uur. In de openingsronde speelt Excelsior Rotterdam eerst uit tegen Willem II.

Dit blijkt uit het conceptspeelschema dat de KNVB afgelopen maandag heeft gepresenteerd. Excelsior en Feyenoord speelden ook in de voorlaatste speelronde van het afgelopen seizoen tegen elkaar in het Van Donge & De Roo Stadion. Feyenoord kon toen landskampioen worden, maar liet zich door Excelsior verrassen. Het werd 3-0, waardoor Excelsior zich veilig speelde en Feyenoord nog een week moest wachten voordat de titel gevierd kon worden.

Seizoenkaart
Wie verzekerd wil zijn van een ticket voor de stadsderby tussen Excelsior en Feyenoord kan het beste een seizoenkaart aanschaffen. Met een seizoenkaart kun je alle thuiswedstrijden van het komende eredivisieseizoen van Excelsior bezoeken. Bestellen kan via www.excelsiortickets.nl. Op zaterdag 21 oktober is de tweede stadsderby, dan komt Sparta naar Kralingen. Excelsior – PSV is op zondag 26 november ingepland en de thuiswedstrijd tegen Ajax staat vooralsnog gepland op zondag 7 mei 2018, de laatste speelronde van het seizoen.

Oefenprogramma
Bovenstaande is overigens nog onder voorbehoud, want het speelschema is nog niet definitief. De selectie van Excelsior geniet momenteel van een welverdiende vakantie. Op zaterdag 1 juli staan de spelers voor het eerst weer op het veld. Dan staat om 10.30 uur de eerste training op het programma. Een week later is het eerste oefenduel tegen TOGB. Daarna volgen onder meer wedstrijden tegen Heinenoord, XerxesDZB, NAC Breda en Go Ahead Eagles. Het volledige oefenprogramma is te vinden op www.sbvexcelsior.nl.

Excelsiorspelers besprongen Ryan Koolwijk, nadat hij de 3-0 had gemaakt tegen Feyenoord. Foto: Jan den Breejen

Afgelopen week werd bekend dat centrumverdediger Jurgen Mattheij zijn aflopende contract heeft verlengd. ,,Ik heb hier nog genoeg te leren in de Eredivisie’’, zei hij. ,,Ik heb met een aantal buitenlandse clubs gesproken en de verleiding was groot, maar ik vind mezelf nu nog niet klaar voor die stap. Misschien dat dit over één, twee jaar wel zo is. Ook vanuit Nederland was er interesse en daarbij vroeg ik me af: is dit het waard om Excelsior te verlaten?’’ Het antwoord daarop was uiteindelijk ‘nee’ en daarom besloot Mattheij om zijn contract bij Excelsior met twee jaar te verlengen.

Website: sbvexcelsior.nl
Adres: Van Donge & De Roo Stadion
Honingerdijk 110

 

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)