Lachende gezichten afgelopen zaterdag in Stadion Woudestein, waar Excelsior met 3-1 won van Heracles Almelo. Vooral Jeff Stans liep na afloop rond met een brede grijns op zijn gezicht. Met twee treffers had hij een belangrijk aandeel in de tweede Kralingse zege in dit nog prille seizoen.

In het goedgevulde en sfeervolle Stadion Woudestein waren het de gasten uit Almelo die na negen minuten spelen op een 0-1 voorsprong kwamen. Debuterend doelman Alessandro Damen gaf de bal aan Elso Brito, die even niet wist wat hij ermee moest en verkeerd terugspeelde, precies in de voeten van Heracles aanvaller Denni Avdic, die scoorde. In de eerste 15, 20 minuten speelde Excelsior niet best, maar gelukkig konden de Kralingers zich daarna herstellen.

Penalty
Nadat Daryl van Mieghem na een half uur spelen was gevloerd in het strafschopgebied, kreeg Excelsior een strafschop. Jeff Stans nam de penalty en schoot die langs de doelman van Heracles binnen, 1-1. Drie minuten na rust was het opnieuw Stans die scoorde. Nu plukte hij een lange bal van Kevin van Diermen uit de lucht en schoot hem vervolgens met een volley op geweldige wijze binnen. Nog geen tien minuten later kopte Daryl van Mieghem zelfs de 3-1 binnen, waardoor Excelsior de tweede overwinning van dit seizoen boekte.

Tevreden
,,Hier staat een tevreden trainer”, zei Marinus Dijkhuizen na afloop met een grote glimlach. ,,Na een moeizaam begin heeft de ploeg zich geweldig herpakt. Daarna werden we gaandeweg heer en meester.” Excelsior verwende het publiek met heerlijk voetbal. Onder meer Jordan Botaka draaide zijn tegenstander bijkans dol. Jeff Stans toonde daarom terecht een brede grijns na afloop: ,,We hebben al zeven punten gepakt en niet bepaald op een lelijke manier. Na rust hadden we de wedstrijd onder controle en zag je dat wij goed kunnen voetballen.”

Jeff Stans juicht na een van zijn twee treffers tegen Heracles Almelo. Foto: Jan den Breejen

Jeff Stans juicht na een van zijn twee treffers tegen Heracles Almelo. Foto: Jan den Breejen

Regioderby
Deze week is er geen eredivisievoetbal en op zondag 14 september speelt Excelsior de uitwedstrijd tegen Vitesse. De week daarna is het op zaterdag 20 september, aanvang 18.30 uur, Excelsior tegen FC Dordrecht. Twee ploegen die vorig seizoen nog in de Jupiler League tegen elkaar speelden en dus nu op het hoogste niveau tegen elkaar mogen strijden. Wil je deze regioderby bijwonen? Bestel dan nu je tickets via www.excelsiortickets.nl.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110