Nog twee thuiswedstrijden scheiden Excelsior van de winterstop. Aanstaande donderdag spelen de Kralingers in het bekertoernooi tegen NAC Breda (aanvang 18.30 uur) en aanstaande zondag komt Ajax (aanvang 14.30 uur) op bezoek in Stadion Woudestein. De afgelopen week maakte Excelsior al bekend dat het contract met hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen met twee seizoenen is verlengd.

,,Heel positief dat nu al duidelijk is dat we met elkaar verdergaan”, reageerde de 42-jarige trainer op de verlenging van zijn contract. ,,Dat geeft een goed signaal naar elkaar en naar de buitenwereld. Tijdens de businesslunch begin oktober begon Jan Dirk Stouten (RTV Rijnmond) er al over en toen gaf ik al aan open te staan voor een langer verblijf hier. We hebben een goede groep en Excelsior is een leuke club”.

Dochters
,,Natuurlijk ben ik ambitieus, maar niet zo dat ik na anderhalf jaar al weer weg moet hier. Toen de aanbieding kwam voor nog twee seizoenen hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik kan mezelf hier nog prima ontwikkelen en de ambities van de club passen in het plaatje zoals ik dat voor ogen heb. Bovendien mocht ik van mijn dochters niet naar een andere club, want die hebben het hier prima naar hun zin, haha”.

Ervaringsvak
Dijkhuizen beseft dat de kans bestaat dat Excelsior degradeert en dat hij dan in de Jupiler League werkzaam zal zijn: ,,De Eredivisie is zo’n mooi podium, dus daar wil je met zijn allen actief op blijven. De garantie dat je erin blijft, heb je niet. We gaan er met zijn allen wel alles aan doen om in de Eredivisie te blijven. Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan is dat misschien voor mijn ontwikkeling ook goed om dat proces door te maken. Het trainerschap is echt een ervaringsvak en Excelsior is een goede en leuke club om dat te leren. Een club ook waar mensen niet snel in de war raken. Als ik zie hoe deze club bezig is, geeft mij dat de overtuiging dat dit de juiste keuze is. Een jaar geleden was ik nog trainer van VV De Meern. Wat dat betreft is het een bizar jaar geweest. Ik was toen blij dat ik de kans kreeg bij Excelsior en als je dan een jaar later voor twee seizoenen kunt bijtekenen, betekent dat toch dat je dingen goed hebt gedaan”.

Marinus Dijkhuizen geeft aanwijzingen aan Jeff Stans tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Foto: Jan den Breejen

Marinus Dijkhuizen geeft aanwijzingen aan Jeff Stans tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Foto: Jan den Breejen

Ook doelman Alessandro Damen, verdediger Elso Brito en aanvaller Carlo de Reuver spelen de komende twee seizoenen voor Excelsior. De club heeft de opties in hun overeenkomsten gelicht, waardoor de contracten van deze spelers na deze voetbaljaargang nog twee jaar doorlopen.

Tickets
Excelsior speelt aanstaande donderdag in het bekertoernooi tegen NAC Breda. Dit duel in Stadion Woudestein begint om 18.30 uur. Seizoenkaarten zijn niet geldig. Losse tickets zijn te koop via www.excelsiortickets.nl, via de administratie van Excelsior en donderdag vanaf 17.30 uur aan de stadionkassa’s. De thuiswedstrijd tegen Ajax van komende zondag is uitverkocht. Kijk voor het laatste Excelsior nieuws op www.sbvexcelsior.nl.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110