Foto: Siebe Horemans, Derensili Sanches Fernandes en de Zweedse aanwinsten Oscar Uddenäs, Richie Omorowa en Casper Widell bedankt de meegereisde fans na de 3-4 overwinning op NEC Nijmegen.

Excelsior Rotterdam is het nieuwe eredivisieseizoen begonnen met een 3-4 overwinning op NEC Nijmegen. Komende zaterdag is de eerste thuiswedstrijd, om 16.30 uur tegen Ajax. Een week later speelt Excelsior op zaterdag opnieuw thuis en organiseert de Kralingse club voor iedereen op zondag 27 augustus een gratis toegankelijke Fandag.

Het was een sensationele middag voor Excelsior Rotterdam afgelopen zondag. In Nijmegen gebeurde er van alles in Excelsiors openingsduel van dit nieuwe seizoen. Na een snelle voorsprong door een treffer van Nikolas Agrafiotis, keken de Kralingers halverwege het duel tegen een 2-1 achterstand aan. Na rust scoorde NEC nog een keer, maar Excelsior had de drie Zweedse aanwinsten die allemaal trefzeker waren. Casper Widell, Richie Omorowa en Oscar Uddenäs scoorden allen hun eerste treffer voor Excelsior, waarvan de laatste in de 100e minuut viel, diep in de blessuretijd.

Goede start
De 3-4 overwinning betekende dus een goede start voor Excelsior Rotterdam. Aanstaande zaterdag 19 augustus wacht een nieuwe uitdaging voor de ploeg van hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen. Dan komt Ajax namelijk naar Kralingen. De aftrap is dan om 16.30 uur. Ook op zaterdag 26 augustus speelt Excelsior een thuiswedstrijd, dan tegen Fortuna Sittard (aftrap 21.00 uur), dat dit seizoen wordt getraind door voormalig Excelsior-speler Danny Buijs en oud-hoofdtrainer Adrie Poldervaart. Voor dit thuisduel zijn tickets in de vrije verkoop verkrijgbaar via www.excelsiortickets.nl.

Gratis Fandag
Een dag na die wedstrijd organiseert Excelsior een Fandag voor jong en oud. De Kralingse club zet de deuren van het stadion op zondag 27 augustus van 13.00 tot 16.00 uur open voor allerlei leuke events en om kennis te maken met alle onderdelen van onze club. De entree is gratis!

Kinderen kunnen op handtekeningenjacht bij alle spelers en speelsters, er staan geweldige Excelsior-springkussens en een heuse stormbaan, er kan gevoetbald worden op het veld met begeleiders uit onze staf en jeugdtrainers, er zijn kidspersconferenties met spelers en speelsters, je kunt luisteren naar de hoofdtrainers Marinus Dijkhuizen (mannen) en Richard Mank (vrouwen), spandoeken maken, gezellig een drankje drinken op het vernieuwde Fanplein en nog veel meer. Ook de Excelsior Foundation, de Excelsior Business Club, Kidsclub De Woudies, SV Pro Excelsior, Excelsior Events en Sportclub Excelsior zijn aanwezig om er een toffe dag van te maken.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.