Excelsior is uitgeroepen tot Profclub van het Jaar door Stichting Meer dan Voetbal. Excelsior4All, de maatschappelijke stichting van de Betaald Voetbal Organisatie, is aan de hand van een videopitch beoordeeld door de vakjury en uitgeroepen tot winnaar. Excelsior werd bekroond vanwege de activiteiten in Kralingen-Crooswijk, Rotterdam-Noord en Rotterdam-Prins Alexander.

Bestuurders en medewerkers van Excelsior en Excelsior4All vierden donderdag jl. een bescheiden feestje nadat bekend was geworden dat Excelsior de Meer dan Voetbal Award krijgt als Beste Profclub. “Een bekroning op het werk dat wij hier dagelijks met z’n allen leveren”, zegt MVO manager Niels Redert van Excelsior4All. Nadat bekend was geworden dat Excelsior de Meer dan Voetbal Award als beste profclub had gewonnen, stroomden de felicitaties binnen. Ook kreeg Excelsior4All de nodige publiciteit naar aanleiding van deze prijs. De uitreiking zal plaatsvinden in de week van 2 maart, Excelsior4All organiseert dan een MVO Week.

Koffiejuffrouw
Excelsior4All zet zich dagelijks in voor verschillende doelgroepen in de eigen wijk Kralingen en de omgeving. De jury was onder de indruk van de grote dadendrang van een relatief kleine organisatie. “Excelsior is een echte open club. Iedereen bij de club, van koffiejuffrouw tot aanvoerder van het eerste elftal, is betrokken bij de maatschappelijke initiatieven”, aldus Stichting Meer dan Voetbal. Ook Ferry de Haan, algemeen directeur van SBV Excelsior en bestuurslid van Excelsior4All is blij met de Meer dan Voetbal Award. “Een geweldige waardering voor iedereen die hiervoor zijn stinkende best doet. Het is een stimulans om door te gaan en nieuwe projecten op te starten.”

Commercieel directeur Wouter Gudde van SBV Excelsior, tevens directeur van Excelsior4All vult aan: “Toen de stichting werd opgericht hadden we het doel om de groene bal te winnen en dat hebben we eerder behaald dan verwacht. Nu is het zaak om Excelsior4All in Rotterdam nog meer te verankeren en de projecten uit te breiden”.

Honderden kinderen nemen wekelijks deel aan de activiteiten van Excelsior4All, zoals onder meer de voetbalclinics op het Schuttersveld in Crooswijk. Foto: Carla Vos

Honderden kinderen nemen wekelijks deel aan de activiteiten van Excelsior4All, zoals onder meer de voetbalclinics op het Schuttersveld in Crooswijk. Foto: Carla Vos

“Ik ben heel trots op deze prijs”, reageert voorzitter Vincent van Zon van Excelsior4All. “We hadden twee geduchte tegenstanders en daarom is het heel mooi dat wij deze waardering krijgen. We zijn vier jaar geleden begonnen en zijn juist het stadion uit en de wijken in gegaan. Dat we dit fantastische resultaat in zo’n korte tijd zouden bereiken, dat hadden we niet durven dromen.”

“In één woord: fantastisch!” Vindt ook penningmeester van Excelsior4All, Otto de Witt Wijnen. “Deze prijs betekent waardering voor de gepassioneerde inzet van onze MVO-medewerkers, partners en vele vrijwilligers en is een steun in de rug voor onze activiteiten. Met Excelsior4All is in nauwelijks vier jaar iets heel moois opgezet en uitgebouwd tot een zeer solide organisatie. In de komende periode zal Excelsior4All haar maatschappelijke projecten nog verder uitbreiden.”

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110