De Witte Slagerij is een door twee kunstenaars en een grafisch ontwerper gerunde stichting die zich geheel vrijwillig en zonder enige vergoeding inzetten voor de beeldende kunsten op de breedst mogelijke manier.

De Witte Slagerij kenmerkt zich door een bottom-up manier van werken. Door middel van openbare inschrijving kunnen kunstenaars, curatoren en andere creatieven in aanmerking komen om gedurende één maand de tentoonstellingsruimte voor zichzelf te hebben.

witteslagerij01

De Witte Slagerij is een laagdrempelige organisatie, maar geen gemakkelijk podium. Een succesvolle expositie organiseren vergt een hoge mate van ondernemerschap en zelfstandigheid van de kunstenaar in kwestie.

Dit is ook een van de doelstellingen van de slagerij, geen overhead; geen belemmering van de artistieke vrijheid, bottom-up en een Do-It-Yourself aanpak.

De slagerij heeft de doelstelling om zo goed mogelijk te faciliteren, maar nooit top down en we leggen geen inhoudelijk kader op. Het plaatsen van de kunstenaar in de markt door het bieden van een “galerie waardig kader” is het uitgangspunt.

witteslagerij02

Hiervoor bied de Witte Slagerij een tweetal mogelijkheden, de monumentale slagerswinkel aan de Rakstraat 2, en als vooruitgeschoven etalage het brugwachtershuisje van de Zaagmolenbrug.

Wij vragen uw steun met betrekking tot dekking van onze vaste kosten. In hoofdzaak de noodzakelijke aansluitingen van Gas, Elektriciteit en Water. Daarnaast zal het eventuele overschot aan middelen worden ingezet om de exposities van onze kunstenaars nog beter zichtbaar te maken.

Vind u dat ook belangrijk? Steun ons dan opdat wij in staat blijven om jonge veel belovende talenten het podium te bieden dat zij verdienen.

Ga naar de site en doneer