Cor, oom van Crooswijkse steenhouwer Peter Bruinstroop, is nog maar 81 jaar en altijd present in de winkel en werkplaats als Peter elders aan het werk is. Zo kon het onlangs gebeuren dat een verslaggeefster van Radio Rijnmond hem aansprak en hem een beetje uithoorde over de buurt.

Dat werd vervolgens prompt de ether ingeslingerd. Cor bleek lang niet overal blij mee. Op kerstavond gaat Cor naar het kerstcircus in Scheveningen, met z’n dochter, haar partner en 4 kleinkinderen. Hij wordt gereden, want hij lust wel een neutje. Zijn dochter is de ‘bob’.

Piet, vader van Peter en broer van Cor, is nog maar 85 jaar en present in de winkel als Cor er niet is. Piet: ‘Op eerste kerstdag kerstdiner, met de hele familie!’.

Zo staat het er nu voor bij de Crooswijkse familie Bruinstroop. Alle familieleden wensen u een ‘steengoed 2017’.

Peter Bruinstroop met zijn oom Cor, links en zijn vader Piet, in de werkplaats. Beide oudgedienden staan paraat als Peter de deur uit is. Oom Cor: ‘Met het hakken in de steen gaan de dagen vrolijk heen’.

Bruinstroop Natuursteen
Bruinstroop Natuursteen is het adres voor voor levering van grafstenen en gedenkmonumenten van eenvoudig tot exclusief. Maar ook voor bouw, dorpels, gevels, vloeren en restauraties. De steenhouwerij bestaat 26 jaar en Peter Bruinstroop hakt al 34 jaar in de natuursteen. Aangezien tegenwoordig zo’n 70% van de overledenen wordt gecremeerd maakt Peter Bruinstroop veel urnen monumentjes, ook wel ‘urnamenten’ genoemd. In eerste instantie gaat het dan  om een (granieten) steen van 50 bij 50 cm en 5 cm dik. Daarop is van alles mogelijk. Door zijn jarenlange ervaring kan Peter Bruinstroop het de nabestaanden naar de zin maken.

P. Bruinstroop Natuursteen

Nieuwe Crooswijkseweg 58-b
3034 PR Rotterdam (Crooswijk)
Tel. 010-4113396
E-mail: p.bruinstroop@wxs.nl
www.bruinstroopnatuursteen.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)