De aanleiding van het project heeft te maken met de leegstand op de Lusthofstraat. Leegstand die o.a. te danken is aan de funderingsherstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Na de Kerstvakantie zullen de werkzaamheden van start gaan, met overlast voor de buurt de komende jaren.

Voor de ondernemers geen plezierige aangelegenheid, zeker met de feestdagen voor de deur. Tijdens het overleg tussen BIZ-Lusthofstraat, Woonstad, Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk en Gemeente Rotterdam, nam men zich voor om een tijdelijke invulling voor de leegstand te vinden. Zo is het idee van een feestelijke ‘Inpakwinkel” in de Lusthofstraat geboren.

Klik voor groot

Het idee kreeg steun van de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, en is uitgebreid naar een multifunctionele ruimte. De jongeren van Stichting Bont leveren de vrijwilligers. Ze zullen de cadeautjes van het winkelend publiek gratis inpakken. De ondernemers leveren hier en daar wat spullen voor de aankleding van de winkel. Woonstad stelt het pand ter beschikking. De Bewonersorganisatie Lusthofkwartier ondersteunt de activiteiten en zorgt voor de communicatie.
Zowel de gebiedscommissie als Woonstad houden op verschillende tijdstippen een inloopspreekuur. Mensen kunnen binnenwandelen en een kop koffie/thee krijgen en praten over de wijk, de werkzaamheden, etc.

Borrel
Op 16 december houdt bewonersvereniging Lusthofkwartier een borrel voor de buurt. En sinds kort ziet het ernaar uit dat we ook een kunsttentoonstelling zullen vestigen. Plaatselijke kunstenaar Willem van Hest stuurde inmiddels het volgende bericht door:

Betaalbare kunst-cadeautjes
Betaalbare kunst-cadeautjes vanaf € 40 op 16, 22 & 23 december, van 11.00 tot 18.00 uur: de Kerstexpo van Karmijn, de nieuwe Rotterdamse kunstenaarsvereniging in de Lushofstraat 59, Rotterdam-Kralingen.

De winkel was open voor de Sinterklaasviering. Nu gaan we alles in Kerstsfeer inrichten. Vanaf 15 december is de Inpakwinkel weer open. Het adres? Lusthofstraat 59 in Rotterdam-Kralingen.

(ingezonden mededeling Oana de Visser – bewerkt)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.