Fotografie Frank de Roo

Havensteder nodigde bewoners en omwonenden uit

Samen met bewoners en omwonenden vierde Havensteder op 16 november de feestelijke oplevering van 60 nieuwe sociale huurwoningen in de Rubroekstraat in Crooswijk. Bestuurder Hedy van den Berk, wethouder Chantal Zeegers en commercieel manager John Kester van Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling hebben gezamenlijk de schop in de grond gezet voor het eerste geveltuintje in het kader van vergroening van de wijk.

Fijn wonen in Crooswijk
Hedy van den Berk bedankte de architect EGM, de aannemer Van Mierlo, alle bouwers, de gemeente Rotterdam en de medewerkers van Havensteder voor de oplevering van deze mooie en duurzame woningen. “Een speciaal woord van dank aan de bewonersorganisatie, aan de omwonenden die 1,5 jaar bouwwerkzaamheden hebben ervaren en natuurlijk aan alle nieuwe bewoners van de Rubroekstraat.”

“Havensteder viert dit moment samen met u, omdat wij het heel belangrijk vinden om in gesprek te komen en te blijven met onze huurders. Met dit opleverfeest stimuleren we graag de ontmoetingen in de wijk. Zo maken huurders samen met elkaar de wijk leefbaarder en wonen zij fijner in hun woning en woonomgeving.”

Fotografie Frank de Roo

Duurzaamheid
Chantal Zeegers: “Als wethouder van gemeente Rotterdam en als buurtgenoot heb ik de nieuwbouw van dichtbij zien groeien. Wij zijn blij als gemeente met het duurzame karakter van de woningen.”

Van Mierlo heeft de nieuwbouwwoningen goed geïsoleerd en aangesloten op het warmtenet van Eneco. Daarnaast zijn er zonnepanelen op het dak. Een waardevolle bijdrage aan de wijk. En 1 van de vele nog volgende projecten van Havensteder in Crooswijk.

Plantje cadeau voor alle nieuwe bewoners
Bewoonster Jannie Hack verwelkomt alle nieuwe huurders met een Opzoomer Mee plantje. “Het plantje staat voor vergroening van de wijk. Het bloemetje staat voor: wij houden van elkaar”.

Jannie Hack is actief in de bewonersgroep Crooswijksestraat. Zij hoopt dat het de andere blokken ook inspireert om eigen bewonersgroepen op te zetten. “Zo maak je echt verbinding met elkaar als buurtbewoners.”

(ingezonden mededeling Havensteder – Marja van der Helm)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.