De vakantie is afgelopen. Eigenlijk wel een gek jaar tot nu toe. Alles viel vroeger, de warme lente kwam vroeger en de lammetjes liepen al in de wei terwijl de herdertjes nog bij nachte lagen. Groen eerder, fruit eerder, echt een jaar waarbij het weer voor het seizoen uit liep. Behalve het vakantieweer, want dat kwam pas nu, na de vakantie. Of is het eigenlijk alweer het lenteweer van 2017 dat over ons is gekomen en hebben de onheilsprofeten echt gelijk en komt er geen koud winterweer? Gelukkig ga ik het daar niet met u over hebben, te moeilijk. Zoals zovelen ben ik weer vol goede moed begonnen. Een begin dat zich na een vlieg- en eetvakantie kenmerkt door extra aandacht voor duurzaam- en gezondheid. Wat dat betreft ben ik wel eens jaloers op Floortje Dessing, die hoewel ze de hele wereld afvliegt in interviews altijd aangeeft zeer milieubewust te zijn.

Hoe doet ze dat toch? Voor mij werkt dat anders. De trein in plaats van de auto. Wordt ook aangeraden door de overheid. Maar wel met de oproep om vooral niet in de spits te rijden. Tja, maar juist dan moet ik weg. Dan maar kijken of ik voor korte afstandjes de fiets kan nemen. Prima fietspaden in Rotterdam, petje af. Maar de fiets neerzetten is een ander verhaal. Aan bomen en palen mag het eigenlijk niet en om de fiets neer te zetten bij de vele – volgens mij illegale – bordjes ‘geen fietsen plaatsen’ spreekt me ook niet erg aan. Daarnaast kun je de fiets eigenlijk ook niet meenemen in tram, trein of bus. Laatst stond ik in een volle bus naast een blootbenige sportieveling met een vouwfiets. En wat bleek na afloop? Dat ik een nare zwarte veeg op mijn broek had! Dan maar de auto, ook al zo’n verhaal. Terwijl de gemeente roept dat je je auto moet laten staan maken ze het parkeren duurder en de benzine goedkoper! Nu vraag ik u! Mocht er een zelfrijdende auto komen, dan laat ik deze rondjes rijden omdat dat goedkoper is dan parkeren. U ziet het, ik ben weer helemaal terug in NL. Lekker klagen. Nu nog rotweer en ik voel me weer helemaal thuis.

Eduard Schuringa

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]