Op 29 oktober 2016 werd de manifestatie De Mooiste, over de in 1972 gesloopte Koninginnekerk, geopend. De Kralingers Einar Been (fotografie), Dik Vuik (teksten) en Jan Wagner (beeldende kunst) werkten hierbij samen.

Deze expositie in Galerie Kralingen (www.galeriekralingen.nl), met schilderijen en foto’s van Rotterdamse architectuur in de eerste decennia van de twintigste eeuw en tal van voorwerpen die aan de Koninginnekerk herinneren, is nu ten einde. Op zaterdag 22 januari was de ‘finissage’ in Galerie Kralingen. Het ensemble De Bezetting Speelt gaf een gaaf concert. Met muziek van Camille Saint-Saëns tot Arvo Pärt werd ‘De Mooiste’ uitgeluid door Caroline Wagner – viool, Sabien Canton – harp en Marcus van den Munckhof – cello.

Het bij de manifestatie verschenen zeer informatieve magazine over de Koninginnekerk is nog steeds verkrijgbaar. Informatie: Jan Wagner, tel. 010-4655480, 0615-354419, e-mail: kunst@janwagner.nl.

Meer foto’s hier

‘Ik kon het niet verkroppen’
Modelbouwer Frits Postma bracht zijn model, 1:50, van de Koninginnekerk naar de expositie in Galerie Kralingen. Direct na de sloop in 1972 betrad hij, gewapend met een rolmaat, wat er over was van de kerk. ‘Ik kon het niet verkroppen’. Vervolgens was hij een jaar bezig om alle maten van het complexe bouwwerk te achterhalen. De bouwtekeningen waren door het bombardement in mei 1940 verloren gegaan. Frits, electrotechnicus en professioneel modelbouwer, imiddels gepensioneerd, heeft inmiddels zo’n 600 uren zitten in het model en er zijn, volgens zijn inschatting, nog 600 uren nodig om het werk te volbrengen. Elk detail zal, als het aan hem ligt, worden gereconstrueerd. Zelfs de dikte van de muren is ‘op schaal’.

Meer foto’s hier

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]