Annemiek Baljon, ‘ambassador’ van The Slaak Rotterdam stuurde onlangs een e-mail naar haar relaties, waaronder De Ster. Zij beschrijft daarin hoe het hotel inspeelt op de beperkingen van de lockdown wegens covid-19.

… Net als elders, heeft Corona ook plannen en lopende ‘zaken’ in ons hotel overhoop gegooid. Maar we proberen er met enige creativiteit het beste van te maken. Ik ben blij te kunnen zeggen dat we nog steeds open zijn. Dat wil zeggen we ontvangen hotelgasten, maar restaurant, bar en lounge Didot34 zijn gesloten. Daarnaast bieden we kamers aan voor kantoorgebruik. Een alternatief voor diegenen die na een lange thuiswerkperiode even willen opladen. Een andere omgeving zorgt immers voor nieuwe energie.

De reacties hierop zijn heel positief. Onder de noemer ‘support your locals’ hebben we tijdens de kerstvakantie een wandeling uitgezet langs een aantal Rotterdamse horecagelegenheden.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Onze plannen voor vier exposities per jaar hebben we even bijgesteld. Zolang het restaurant gesloten is gebruiken we deze ramen en die van de lounge (Willem Kloosstraat), voor een raamexpositie. Op dit moment is werk te zien van de Rotterdamse fotograaf Alain Ulmer (www.ulmer.nl). Het werk van Alain Ulmer is zeer divers. De natuur is een belangrijke inspiratiebron, maar ook het stedelijke beeld. In deze expositie is vooral Rotterdams werk te zien met beelden van o.a. het Kralingse Bos, Hoek van Holland en de relatie stad en haven. Alain Ulmer exposeerde al eerder in ons gebouw, in de jaren 90 toen de deelgemeente Kralingen-Crooswijk in het Slaakhuys gevestigd was. Dus mocht je in de buurt zijn of een fijne wandeling gaan maken, stap dan eens richting de Slaak om een blik op het fotowerk van Alain Ulmer te werpen. Zie ook: theslaakrotterdam.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.