De 2e European Universities Games Rotterdam 2014 is 25 juli officieel geopend met een spetterende Openingsceremonie in het Excelsior stadion.

De European Universities Games is het grootste multi-sport evenement van Europa, waaraan studenten uit 43 Europese landen deelnemen op het hoogste breedtesport niveau. Verspreid over achttien dagen zullen de teams strijden om de Europese titel in tien sporten; badminton, basketbal, handbal, tennis, voetbal, volleybal, rugby 7’s, futsal, tafeltennis en roeien.

De EUGames 2014 vinden van 24 juli tot en met 8 augustus 2014 plaats op en rond de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Hier zal een “International Student Village” gecreëerd worden, waar de studenten zullen sporten, slapen en de andere atleten kunnen ontmoeten.

De gastvrouw van deze avond was Fatima Moreira de Melo. Eerst werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers van de vliegramp MH17, hierna werd de nationale vlag gehesen.

Opening Eurogames 2014 in Excelsior stadion

Sprekers tijdens de openingsceremonie waren Giovanni van Bronckhorst als de ambassadeur van de Spelen; de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb; Voorzitter van het organisatiecomité heer Daniel Sikkens; EUSA President Mr Adam Roczek en de vice-voorzitter van de Erasmus Universiteit de heer Bart Straatman, die verklaarde de Spelen voor geopend.