De Frits Ruysstraat is donderdagmiddag afgesloten voor onderzoek. Er is mogelijk een explosief gevonden. Het object ligt voor de deur van een Surinaams restaurant, dat vorige week nog werd beschoten. Toen zaten er meerdere kogelgaten in de deur.

Volgens de politie lijkt het object echt op een explosief en het onderzoekt of zij het object ter plaatse kunnen ontmantelen of dat het vervoerd moet worden. De operatie voor de toko kan nog uren in beslag nemen.

Een onbekend aantal woningen is uit voorzorg ontruimd. De politie onderzoekt momenteel of het daadwerkelijk om een explosief gaat. Ook de brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse om te assisteren.

Jagthuisstraat
Eerder deze week ging er in de Jagthuisstraat in Rotterdam-West een explosief af. Daarvoor werden twee Amsterdammers aangehouden die ook verdacht worden van betrokkenheid bij andere geweldsincidenten afgelopen week in Rotterdam.

 

Update Politie:

Een voorbijganger alarmeerde donderdag rond 12.00 uur de politie na het zien van een op explosief lijkend pakketje op de stoep van een eettoko op de Frits Ruysstraat. De politie zette de boel af, woningen werden ontruimd en winkels moesten dicht. Niemand raakte gewond. Vorige week is er geschoten op ditzelfde pand. Het explosief is door de Explosieve OpruimingsDienst (EOD) ontmanteld.

De politie is vanmiddag na de melding meteen een onderzoek gestart. Het explosief lag voor de Surinaamse toko waar vorige week in dezelfde straat op is geschoten. Er draait inmiddels al een groot onderzoek naar dat schietincident, waar dit uiteraard in wordt meegnomen. Wie heeft dit explosief neergelegd? De politie roept getuigen op om zich te melden.

Bewoners moesten hun huis uit
In totaal werden er zo’n 24 woningen ontruimd. Bewoners konden geleidelijk in de loop van de avond weer terug naar binnen.  De explosieven verkenners (TEV) , de EOD en de Forensiche Opsporing deden onderzoek naar het explosief en mogelijke sporen. Na de ontmanteling bracht de EOD het veilig tot ontploffing in het Park Rozenburg in Kralingen. NFI doet nog een laatse onderzoek aan de hand van restanten om te achterhalen om wat voor soort explosief het ging.

Meer informatie: Politie.nl

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.